Tenismena sigheteană cu bursă la Chicago

0
763

Profesorul de sport şi antrenor de tenis Eugen Mihaljec  activează din 1982, la Clubul Sportiv Şcolar din  Sighetu Marmatiei, obţinând rezultate remarcabile pentru tenisul sighetean prin intermediul elevilor pe care i-a instruit şi  au fost nominalizaţi în loturile naţionale sau au câştigat numeroase turnee interne şi internaţionale. Una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis sighetene este Carmen Truş, 19 ani, medaliată cu aur la numeroase competiţii interne şi internaţionale.
Antrenorul Eugen Mihaljec ne-a vorbit de rezultatele excelente obţinute în ultimii ani  de Carmen Truş,  care a studiat  şi evoluat doi ani  şi   la celebra Academie de Tenis din Munchen,  unde a fost selectată la vârsta de 12 ani, dar s-a  antrenat  şi la Viena, un an. Componentă a Lotului Naţional de Tenis al României, Carmen are mari şanse să ajungă alături de cei care evoluează în grupul tenismenilor de elită ai lumii. Mai ales că, proaspăt absolventă a Liceului Pedagogic din Sighet, cu Bacul luat şi patalama de învăţătoare, Carmen Truş va pleca pentru 4 ani la Chicago, unde a obţinut o bursă     şi  va continua studiile la  ”Olivet Nazarene Univer­sity”.
Sigheteanca a început tenisul la  6 ani, iar de la 7 ani,  este  sub îndrumarea antrenorului  Mihaljek. Mama şi tata i-au fost mereu alături.
“M-au sprijinit în tot ce s-a putut, chiar şi în momente dificile, când am vrut să renunţ la tenis – spunea Carmen. Sunt norocoasă să am părinţi ca ei. Am avut şi norocul să întâlnesc un profesor foarte bun, pe domnul Eugen Mihaljek, care de 12 ani m-a îndrumat şi m-a ajutat în tot ceea ce înseamnă tenis. Pregătire fizică fac de câţiva ani cu prof. Csilik Zoltan. Am fost deja la Chicago, am văzut, mi-a plăcut şi am acceptat să joc pentru Universitatea care îmi asigură absolut tot: masă, casă, cursuri. După absolvire, cred că rămân acolo, pentru o vreme. Din cele 62 de specializări de la Universitate, aş dori să aleg nu una, ci vreo 5”.
“Sunt foarte fericit de această realizare. Eleva mea are un potenţial enorm şi consider că îl va valorifica din plin. La  Universitatea din Chicago, unde ea joacă în Liga I, au studiat  mari jucători, de elită în sportul mondial” – a punctat profesorul Eugen Mihaljek.
La conferinţa de presă organizată la Sighet, înaintea plecării tenismenei în SUA (pe 15 august), a participat şi primarul Ovidiu Nemeş, care o vede pe Carmen ca pe o Simona Halep de Sighet. Domnia sa a felicitat-o şi i-a oferit un buchet de flori, mulţumindu-le în acelaşi timp părinţilor şi antrenorului ei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.