În Oarţa de Sus, s-a deschis biserica baptistă „Harul”

0
1273

Duminică, 9 august 2015, într-o atmosferă de sărbătoare organizată de pastorul Ioan Bel şi de un grup de baptişti, s-a desfăşurat deschiderea (sfinţirea) noii biserici creştine baptiste „Harul”, ridicată la iniţiativa fraţilor slujitori.
„Biserica a fost un proiect gîndit de Dumnezeu, iar oamenii doar l-au primit şi acceptat”, ne spune pastorul. Succesul a fost asigurat de munca în echipă. Viziunea bisericii este să reprezinte o speranţă pentru creştini. În acest scop, se va pune accentul pe creşterea maturizării spirituale a credincioşilor şi pe echiparea lor duhovnicească. S-a accentuat importanţa studiului pe grupe mici de părtăşie, pentru apropierea credincioşilor unii de alţii şi de Dumnezeu, aplicarea cuvîntului lui Dumnezeu la nevoile specifice fiecărei persoane, în funcţie de vîrstă şi de nevoile speciale ale fiecăruia. Biserica „Harul” se vrea misionară.
În faţa noii biserici baptiste, în prezenţa unei numeroase asistenţe, cu participarea creştinilor baptişti, dar şi ortodocşi şi greco-catolici,  pastorul Ioan Bel a deschis manifestarea. Semnalul de începere a ritualului a fost dat de trompetişti, după care adunarea a interpretat o cîntare. Pastorul Iosif Morcan a spus: „Aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Lui şi să mă minunez de templul Lui. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu, El ne-a făcut, ai Lui sîntem. Domnul este bun, iar bunătatea Lui se răsfrînge asupra noastră”. Iosif Morcan a bă­tut în uşa bisericii, spunînd: „Porţi, ridicaţi-vă capetele, ridicaţi-vă, porţi veşnice, să intre Împăratul Slavei”.  Împreună cu doi copii ce aveau Evanghelia în mînă, în biserică a intrat Ioan Bel şi apoi ceilalţi. Corul baptist din oraşul Seini, alcătuit din 25 de persoane, a interpretat o cîntare.
Pastorul Ioan Bel a spus: „Astăzi este ziua bucuriei. În urmă cu 8 ani, în adunarea bisericească, am luat hotărîrea de a începe lucrările la acest lăcaş de rugăciune. Am muncit cu fraţii noştri baptişti, împreună, iar acum sîntem la capăt de drum şi ne bucurăm mult. Doresc să vă prezint personalităţile, domnul primar Bogdan Pop; fratele Vasile Tămăşan, fiu al satului nostru, pastor tocmai în Chicago, unde este stabilit împreună cu familia sa; Iosif Morcan; fratele Vasile Bel de la biserica baptistă „Sfînta Treime” din Tg. Lăpuş; Marius Cernea, care se ocupă de copiii-corişti.
Manifestarea de la biserica creştină baptistă „Harul” din satul Oarţa de Sus a fost transmisă în lume prin Internet, iar postul de televiziune ORIZONT-TV a filmat întreaga manifestare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.