Elevii din Satulung intră în şcoala cea nouă

0
884

În Satulung, sînt 470 de elevi de şcoală primară, de gimnaziu şi preşcolari, care învăţau în şcoala veche, în condiţii deloc bune. Din 2006 încoace, autorităţile locale şi judeţene au făcut eforturi pentru a construi o nouă şcoală. (Cea veche va fi  în parte demolată şi structura mai solidă va fi reabilitată şi transformată în grădiniţă.  Pînă atunci, grădiniţa va funcţiona tot în clădirea parohiei reformate, pentru care comunitatea plăteşte chirie.)
Noua Şcoală Gimnazială din Satulung are 16 săli de clasă, laboratoare şi cabinete dotate după standardele europene. Sîmbătă, mulţi elevi, dascăli şi părinţi au participat la inaugurarea noii şcoli din centrul de comună. Primarul Bujorel Vasile Mureşan a scos în evidenţă că edificiul a fost ridicat şi finalizat cu greutate, deoarece guvernarea anterioară nu a alocat prea mulţi bani pentru şcoli. Dar cu multă dedicaţie şi sudoare s-a reuşit, totuşi, ca anul şcolar 2015-2016 să înceapă în cele mai bune condiţii. Inaugurarea noii şcoli a fost apreciată şi de Ana Moldovan, inspector şcolar general al judeţului Maramureş, care a declarat că “Educarea copiilor este cea mai importantă activitate a omenirii”! Directorul şcolii din Satulung, prof. Anca Tălpăşan, le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la construcţia noii şcoli. Elevul Narcis Zmicală, din clasa a VI-a, ne-a spus că e bucuros că va învăţa, în următorii trei ani, în această clădire modernă.
Am vizitat cele două niveluri ale şcolii şi am vorbit cu Sorin Macsim, fost elev al şcolii, care a învăţat în clădirea veche. Ne-a spus: “Am urmărit construirea şcolii şi mă bucur că în sfîrşit s-a realizat!”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.