În Tăuţii Măgherăuş şi Chelinţa – La volan, fără permis de conducere

0
781

Luni, 21 septembrie, în urma unor controale în trafic, poliţiştii rutieri au identificat două persoane care se deplasau cu autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permise de conducere.
• În jurul orei 18.40, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 22 de ani, din Nistru. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că, tânărul avea permisul de conducere reţinut. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis.
• Poliţiştii au oprit pentru control un bărbat, care se deplasa cu un moped, pe raza localităţii Chelinţa. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.
Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal cu închisoarea de la unu la cinci ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul – pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere – de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.