Guvernarea PSD afectează economia naţională

0
526

După ce în ultimii trei ani, perioadă în care a deţinut funcţia de prim-ministru, s-a remarcat prin nepăsare şi incompetenţă, Victor Ponta, pe final de mandat, s-a decis să mai dea încă o palmă ţării pe care o conduce, interesele străinilor fiind şi acum mai importante.
Exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze româneşti reprezintă un mijloc, îmbogăţire pentru companiile din afara ţării. Cel mai mare operator în această industrie fiind OMV Petrom, societate deţinută în proporţie de 51% de către investitorul austriac şi doar 20,6% de către statul român. Trecând peste faptul că sumele de bani obţinuţe din redevenţe sunt infime comparativ cu profitul austriecilor, iar recalcularea redevenţei a fost amânată încă pentru câţiva ani, rămânând astfel mult sub media europeană, vreau să aduc în discuţie un aspect şi mai interesant. Anul acesta, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 30/2015 şi Hotărârea de Guvern nr. 151/2015, OMV Petrom urmează să primească de la statul român nu mai puţin de 90,8 milioane de euro, reprezentând rambursarea unor investiţii.
Gravitatea acestei măsuri constă în faptul că toţi aceşti bani trebuiau să vină de la cei care încasează şi majoritatea profitului, statul român având doar 20,6% din acţiuni. Transparenţa şi corectitudinea acestei decizii lasă mult de dorit, complicitatea lui Victor Ponta când vine vorba de avantajarea OMV Petrom, fiind deja bine cunoscută. Interesele meschine ale guvernului PSD ajung să golească vistieria naţională, nemaiexistând bani pentru problemele reale ale ţării, drumuri, şcoli, spitale. De ce oare nu au putut să aloce o sumă asemănătoare şi către mediul antreprenorial, să sprijine investiţiile românilor şi nu doar ale corporaţiilor străine. Bătaia de joc a guvernării Ponta este cu atât mai evidentă când realizezi că programul tinerilor debutanţi în afaceri (SRL-D) beneficiază de numai patru milioane de euro, doar trebuie să prospere alţii şi nu propriii tăi cetăţeni. Asistăm, practic, la continuarea jafului început odată cu privatizarea Petrom în timpul guvernării Năstase şi la spolierea economiei naţionale de către actuala guvernare pesedistă în frunte cu ruşinea Europei, unicul premier trimis în judecată, Victor Ponta. Este indubitabil că situaţia în care se găseşte România este una fără precedent, ieşirea din această criză reprezentând-o doar înlocuirea celui care se află în fruntea Guvernului. După ce s-a compromis pe sine ca om şi politician, nu trebuie lăsat să mai pericliteze şi viitorul României. În calitate de cetăţean şi preşedinte al Mişcării Populare Maramureş, îi cer demisia lui Victor Viorel Ponta!
Adrian TODORAN, preşedinte Mişcarea Populară Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.