Accident cu două victime la Borşa

0
622

Poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice. Ei au oprit pentru control 288 de mijloace de transport şi au constatat 248 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 210.747 lei. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 13 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni rutiere dintre care 6 de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 de conducere fără permis şi cîte o infracţiune de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
În toate cazurile, faptele penale au fost comise de bărbaţi, cu vîrsta cuprinsă între 17 şi 54 de ani, dintre care unul din judeţul Satu Mare, unul din judeţul Galaţi, iar restul din Maramureş. Poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.
Joi, 1 octombrie, un tînăr, în vîrstă de 17 ani, din Borşa, a condus un autoturism pe DN 18, strada Dragoş Vodă. El a pierdut controlul maşinii, a ieşit în afara carosabilului şi a intrat în coliziune cu un podeţ, după care a fost proiectat într-un gard din beton. În urma accidentului, tânărul de la volan şi o minoră, în vârstă de 16 ani, din Moisei, pasageră pe locul dreapta faţă, au suferit leziuni corporale. Ei au fost transportaţi la spital, unde fata a rămas internată.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice, însă i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul figurează neînmatriculat, iar plăcuţele cu numere provizorii, cu care era prevăzut, aparţin unui alt autoturism. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

Accident cu căruţa

În dimineaţa zilei de joi, 1 octombrie 2015, pe drumul forestier din pădurea de pe Valea Mare a Cicîrlăului, s-a produs un accident mortal. Gospodarul Gavril Horincar, în vîrstă de 66 de ani, cobora spre sat cu ştraful plin de boci de lemn. La un moment dat, un lemn a căzut peste picioarele calului, animalul s-a speriat şi a pornit la galop. Bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut sub ştraf, fiind tîrît şi strivit de atelaj şi de cal. Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, a acordat primul ajutor, rănitul a fost apoi transportat la Spitalul din Baia Mare, dar leziunile suferite erau prea grave şi omul a decedat. Poliţiştii au deschis un dosar pentru a stabili cum s-a produs accidentul. (n.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.