Între Cicîrlău şi Buşag, accident soldat cu decesul şoferului şi rănirea gravă a unui pasager

0
821

Marţi noaptea, la ora  23.30, între localităţile Cicîrlău şi Buşag, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Un bărbat, în vîrstă de 30 de ani, din Seini, se deplasa cu un autoturism spre Baia Mare. Ajuns între localităţile Cicîrlău şi Buşag, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi a intrat în şanţul din partea stîngă, unde s-a izbit de capătul unui podeţ din beton.
În urma impactului, bărbatul aflat la volan a decedat. Un pasager, în vârstă de 35 de ani, din Cicârlău, care se afla pe scaunul din dreapta faţă în maşină, a suferit leziuni corporale grave. El a fost transportat la spitalul din Baia Mare, unde a rămas internat.
Tot marţi, cu cîteva ore înainte de producerea accidentului, şoferul, în vîrstă de 30 de ani, a fost oprit în trafic, pe raza localităţii Cicârlău, şi întrucît s-a constatat că autoturismul condus avea expirată valabilitatea înmatriculării provizorii, poliţiştii au întocmit pe numele lui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

Poliţiştii rutieri acţionează zilnic pe drumurile publice din judeţ, pentru a-i determina pe participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. În acest context, marţi, 6 octombrie, în urma unor acţiuni organizate, poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a trei persoane bănuite de comiterea de infracţiuni rutiere.

În Baia Mare.
Fără permis, a sustras un autoturism şi a intrat într-un canal  
La ora 17, poliţiştii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu despre producerea unui eveniment rutier pe raza municipiului Baia Mare. Din primele verificări, poliţiştii au constatat că, un tânăr, de 23 de ani, din Baia Mare, care se deplasa cu un autoturism spre strada Corbului, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un canal din partea dreaptă a direcţiei de mers.
În urma controlului s-a stabilit că tînărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, poliţiştii au constatat că el a sustras autoturismul în scop de folosinţă din curtea proprietarului. Băimăreanul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

În Tăuţii-Măgherăuş.
Dosar penal pentru o tînără care circula fără permis …
Şi poliţiştii din Tăuţii-Măgherăuş au constatat trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Ei au întocmit dosar penal pe numele unei tinere, de 28 de ani, din Cicîrlău, care se deplasa cu un moped, chiar dacă nu deţine permis de conducere.
… şi altul pentru circularea cu numere provizorii expirate
De asemenea, poliţiştii au oprit pentru control un bărbat, din Seini, care conducea pe DC 101, în Cicîrlău, un autoturism prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii. În urma verificărilor s-a stabilit că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie era expirată şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Siguranţa pe două roţi
Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie produse în perioada 1 ianuarie – 4 octombrie a.c., la nivelul judeţului Maramureş, relevă faptul că, din vina conducătorilor de biciclete, s-au produs 9 accidente grave de circulaţie, în urma cărora 2 persoane au decedat şi 7 persoane au fost rănite grav.
Principalele greşeli ale bicicliştilor, care au condus la producerea acestor accidente, au fost: nerespectarea vitezei de deplasare, conducerea imprudentă ori sub influenţa băuturilor alcoolice, rularea pe contrasens, neacordarea de prioritate vehiculelor, precum şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.