Acţiuni pentru combaterea comerţului ilicit

0
590

Joi, 29 octombrie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În cadrul acţiunii organizate poliţiştii au urmărit depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta normele legale în domeniu. Au fost verificate 29 de societăţi comerciale, 18 persoane fizice şi 4 autovehicule şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale: 4 pentru nerespectarea OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi alte 4 pentru încălcări ale Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2.700 de lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 150 kg de legume-fructe şi produse alimentare, în valoare totală de aproape de 700 lei.
Tot pentru depistarea actelor de comerţ ilicit au acţionat şi poliţiştii Postului Comunal Lăpuş. Aceştia au identificat pe raza localităţii o femeie, în vârstă de 52 de ani care, în calitate de administrator al unui magazin, oferea spre vânzare ţigări, alcool şi cafea, fără a deţine documentele prevăzute de lege.
Marfa găsită, respectiv 60 de pachete cu ţigări, 20 litri alcool şi 10 kg de cafea, a fost confiscată de poliţişti, iar societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Un seinean este cercetat pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii din Seini au desfăşurat, pe raza de competenţă, o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Pe strada Băii, a fost oprit pentru control un autoturism, în care poliţiştii au descoperit peste 300 de pachete cu ţigări. Conducătorul auto, un seinean, în vârstă de 31 de ani, a declarat poliţiştilor că a cumpărat ţigările din Piaţa Agroalimentară Seini, de la o persoană necunoscută, în scop de consum propriu.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 3.030 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.