8 ani de închisoare pentru omor

0
363

Prin rechizitoriul din data de 11 martie 2015, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.I., cu domiciliul în localitatea Ciuta, comuna Bicaz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În actul de trimitere în judecată s-a reţinut că, în seara zilei de 16.10.2014, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe fondul unui conflict spontan, inculpatul B.I. a aplicat multiple lovituri, cu o coadă de mătură, victimei Z.M.L., urmare cărora aceasta a decedat în aceeaşi noapte.

Inculpatul şi victima au consumat alcool toată ziua, iar seara au intrat în casă, continuând să bea vin. Între cei doi a izbucnit un conflict spontan, întrucât victima mai dorea să rămână şi să consume alcool, iar inculpatul ar fi vrut să se culce, fiind obosit şi băut. Cei doi s-au luat la bătaie, iar B.I. a luat o mătură pe care o avea în casă şi i-a aplicat victimei Z.M.L. multiple lovituri în zona feţei, peste spate, mâini şi picioare, cu coada de lemn a măturii.
În jurul orei 4, martorii şi inculpatul B.I. au realizat că victima Z.M.L. este decedată însă nu s-au gândit să anunţe poliţia, apreciind că acesta a murit din cauze naturale, respectiv a consumului excesiv de alcool. În dimineaţa zilei următoare, a fost anunţat medicul de familie, care a constatat decesul şi împrejurarea că victima prezenta numeroase leziuni la nivelul întregului corp, anunţând poliţia despre acest fapt.
Potrivit raportului de expertiză medico-legală, moartea lui Z.M.L. a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, urmare a fracturii de piramidă nazală.
În faţa instanţei, inculpatul B.I. şi-a recunoscut în totalitate fapta reţinută în actul de sesizare al instanţei şi nu a solicitat administrarea de alte probe.
În drept, fapta inculpatului B.I. constituie infracţiune de omor, pentru care instanţa l-a condamnat la pedeapsa de 8 ani închisoare şi interzicerea drepturilor, prevăzute la art. 66 lit. a şi lit. b Cod penal, pe o durată de 2 ani.
Totodată, inculpatul este obligat să plătească despăgubiri către părţile civile ZM şi CL astfel: • contravaloarea în lei a sumei de 1.000 euro, cu titlu de daune materiale • contravaloarea în lei a sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale • 3.600 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.
Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat de inculpatul B.I., împotriva sentinţei penale a Tribunalului Maramureş, pe care o desfiinţează, în parte, în latura civilă, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite, şi reduce cuantumul daunelor morale la suma de 9.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.