Se menţine absenteismul şcolar

0
506

În urma acţiunilor independente ale jandarmilor, dar şi a celor în cooperare cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, desfăşurate pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar în zona apropiată şcolilor din ultima perioadă, se constată menţinerea fenomenului absenteismului şcolar.
Joi, 19 noiembrie, în intervalul orar 8-13, în Vişeu de Sus, jandarmii au surprins 9 elevi, cu vârste între 15 şi 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ în timpul programului educational. Tinerii au fost găsiţi în barurile din apropierea şcolilor. Elevii au fost sancţionaţi contravenţional.
La Sighetu Marmaţiei, efectivele de jandarmi au fost solicitate, joi, pentru aplanarea unui conflict în faţa Liceului Tehnologic Forestier. La orele amiezii, pe strada Bogdan Vodă, în faţa unităţii şcolare, pe fondul unor neînţelegeri, au apărut cuvinte şi expresii jignitoare, reciproce. Starea de fapt a determinat o altercaţie între doi elevi. Intervenţia promptă a patrulei de jandarmi de la ordine publică a liniştit spiritele încinse. Comportamentul tinerilor a fost sancţionat contravenţional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.