Peste 3.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate

0
423

În urma unor acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii din Suciu de Sus şi de la Transporturi Feroviare Vişeu de Jos au confiscat 3.620 de pachete cu ţigări de contrabandă.  

• Vineri, în jurul orei 20.30, poliţiştii din Suciu de Sus au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe raza localităţii. În urma controlului, poli­ţiştii au găsit în autoturism 3.250 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care şoferul, un tâ­năr, în vârstă de 18 ani, din Sighetu Marmaţiei, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă.
Ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
• Şi poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Vişeu de Jos au confiscat 370 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În timp ce efectuau activităţi de patrulare, în zona staţiei feroviare din localitate, poliţiştii au observat un bărbat care avea un bagaj suspect. În momentul în care s-au apropiat de bărbat pentru a-l identifica şi controla, acesta a abandonat bagajul şi a fugit. În interiorul genţii, poliţiştii au găsit 370 de pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană.

Patru sigheteni cercetaţi pentru tâlhărie

La sfârşitul săptămânii trecute, un sighetean, în vârstă de 60 de ani, a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de tâlhărie. El a declarat că, la data de 19 noiembrie, în jurul orei 20.30, în timp ce se deplasa pe strada Unirii, persoane necunoscute l-au lovit şi au reuşit să-i sustragă din buzunar 660 de lei şi un telefon mobil. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la 1.000 de lei.
Verificările şi investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea a patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din Sighetu Marmaţiei, bănuiţi de comiterea faptei. O parte din prejudiciu a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

„Îndeletniciri” infracţionale de la o vârstă fragedă

Trei furturi, cu un prejudiciu de aproape 2.000 de lei, au fost clarificate de poliţişti la finalul săptămânii trecute. Bănuiţi de comiterea faptelor sunt 5 minori cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Investigaţiile efectuate de poliţişti, cu privire la două furturi din locuinţe şi un furt din autoturism, au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor.
• În 20 noiembrie a.c., poliţiştii din Bârsana s-au sesizat din oficiu că un minor, în vârstă de 14 ani, din localitate, folosind chei potrivite, a pătruns în mod repetat într-o locuinţă, de unde a sustras diferite sume de bani, cauzând un prejudiciu în valoare de 850 de lei.
• Tot vineri, poliţiştii din Borşa au identificat un mi­nor, de 15 ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă. Din investigaţii a reieşit că acesta ar fi pătruns prin efracţie într-o casă nelocuită de pe strada Păpădiei, de unde a sustras produse electronice.
• Alţi trei minori, din Sighetu Marmaţiei, sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea unui furt din autoturism. Aceştia, în vârstă de 12, 13 şi 15 ani, sunt bănuiţi că duminică, 22 noiembrie, au sustras un telefon mobil, în valoare de 200 de euro, dintr-un autoturism parcat pe strada George Coşbuc din municipiu.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Transport ilegal de material lemnos

Pentru protejarea fondului forestier, prin prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice, la data de 20 noiembrie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni au desfăşurat o acţiune în Cantonul Silvic Socolău, de pe raza comunei Poienile de sub Munte. Astfel, au fost depistaţi trei bărbaţi, în vârstă de 27, 35 şi 37 de ani, din Poienile de sub Munte, care transportau, cu un utilaj forestier, arbori verzi, de esenţă răşinoase, specia molid.
În urma verificărilor efectuate în fondul forestier, participanţii la acţiune au găsit 21 de cioate verzi şi nemarcate, care prezentau urme recente de tăiere.
Lemnul transportat a fost confiscat şi predat în custodie pădurarului responsabil de canton. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două motoferăstraie.
Faţă de cei trei bărbaţi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.