Festival judeţean de teatru scurt – ediţia a II-a

0
316

Important pentru elevii din învăţământul preuniversitar pasionaţi de teatru: între 21 şi 25 martie 2016, cu prilejul Zilei internaţionale a Teatrului pentru copii şi tineret şi Zilei Mondiale a Teatrului, la Sighetu Marmaţiei se va derula FESTIVALUL JUDEŢEAN DE TEATRU  SCURT- ediţia a II-a, organizat de Centrul Cultural Municipal în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş, în sala de festivităţi a Palatului Cultural din localitate.
Participă: trupele de teatru din şcolile şi liceele din Sighetu Marmaţiei. În deschiderea Festivalului, care are ca scop stimularea mişcării teatrale în rândul tineretului, descoperirea şi valorificarea talentelor, Trupa de Teatru a Centrului Cultural Sighet va prezenta în premieră piesa “Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu.
Trupele  şcolare de teatru vor prezenta o piesă într-un act din dramaturgia română sau universală, în limba maternă sau o limbă de circulaţie internaţională. Durata spectacolului: maximum 40 de minute piesele într-un act, maximum 15 minute scenetele  sau momentele de teatru improvizate după o temă aleasă. Înscrierea la festival, până la data de 1 martie 2016,
Fişele de participare vor fi depuse la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, str. Iuliu Maniu nr. 31, etaj I , sala 3; Informaţii la tel. 0743 098445, persoană de contact prof. Dorel Todea. JURIZAREA: juriul va fi alcătuit din câte un reprezentant al liceelor din Sighetu Marmaţiei, un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Maramureş, al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei;
Se vor acorda diplome, iar cei mai buni interpreţi vor fi selectaţi pentru spectacolele reprezentative la nivel de municipiu; Cea mai bună trupă de teatru va fi sponsorizată pentru a participa la concursurile organizate la nivel interjudeţean sau naţional – precizat Dorel Todea, coordonatorul festivalului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.