Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş

0
547

În şedinţa ordinară a Consiliului judeţean Maramureş s-a aprobat utilizarea din excedentul anual al bugetului local al Consiliului judeţean, rezultat la încheierea exericţiului bugetar pe anul 2015, a sumei de 28.532,50 mii lei pentru finanţarea unor cheltuieli. Astfel, pentru Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, consilierii judeţeni au aprobat folosirea sumei de 20.816 lei, iar pentru întreţinerea drumurilor judeţene, suma de 7.716,50 lei.

S-a aprobat asocierea Judeţului Maramureş la constituirea unei cooperative agricole de gradul II

În cadrul întâlnirilor avute la sediul Consiliului judeţean Maramureş cu reprezentanţi ai societăţilor şi grupurilor de producători agricoli locali, a fost analizată şi dezbătută necesitatea înfiinţării unei cooperative agricole de gradul II, care să promoveze principiile moderne de funcţionare în agricultură la nivelul judeţului.
Preşedintele CJ, Zamfir Ciceu, a declarat în acest sens: „Interesul vădit  manifestat de aceştia în dezvoltarea unei astfel de iniţiative motivează şi mai mult eforturile noastre de a materializa în cel mai scurt timp înfiinţarea cooperativei agricole, găsind oportună şansa valorificării, conform prevederilor legale, a unui teren aflat în proprietatea CJ Maramureş, precum şi acordarea de sprijin în vederea identificării şi accesării de fonduri privind dezvoltarea şi desfăşurarea activităţilor principale”.
Astfel, a fost elaborat proiectul de hotărâre, fiind aprobat de către consilierii judeţeni.

Se desfiinţează Centrul judeţean de Consiliere şi Formare Profesională „Pentru Voi”

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Maramureş, în anul 2005 s-a înfiinţat Serviciul public Centrul judeţean de Consiliere şi Formare Profesională „Pentru Voi”, având ca obiect de activitate informarea, consilierea şi formarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unei meserii şi a unui loc de muncă.  În ultimii ani, Serviciul a avut în preocupările sale mai ales derularea, în parteneriat sau individual, a unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile în domeniul dezvoltării resurselor umane. În procesul de derulare a acestor poriecte, ca urmare a incapacităţii de a asigura resursele financiare pentru asigurarea contribuţiei financiare proprii şi a necesarului de fonduri pentru derularea activităţilor, până la obţinerea rembursărilor cheltuielilor eligibile, a fost nevoie să se acorde, cu caracter temporar, sume din bugetul judeţului şi implicit unele obligaţii financiare care nu au putut fi achitate la timp, generând arierate, care au pus în pericol accesul judeţului la depunerea unor cereri de finanţare pe proiecte ori la credite pentru finanţarea propriilor activităţi. Prin urmare, acest Serviciu va fi desfiinţat începând cu data de 15 martie 2016. (IBM)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.