Peste 1.100 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

0
446

În urma unor controale efectuate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii maramureşeni au depistat şi confiscat 1.108 pachete cu ţigări de contrabandă. În cauză au fost întocmite dosare penale iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.
Marţi, 15 martie, poliţiştii din Suciu de Sus au efectuat controale la mai mulţi agenţi economici de pe raza de competenţă. În urma verificărilor efectuate, la o societate comercială din Suciu de Sus poliţiştii au găsit 738 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, iar la o întreprindere individuală din localitatea Lăpuş au fost găsite alte 180 pachete cu ţigări, netimbrate în România.
Deoarece cei doi administratori verificaţi nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În acelaşi scop au acţionat şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Sighetu Marmaţiei, pe trenurile de călători care circulau pe relaţia Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei, fiind identificate două femei, din comuna Bistra, care transportau 100 respectiv 90 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fără a deţine documente legale. Ţigări au fost confiscate.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Mandat pus în aplicare de poliţişti
Un sălăjean a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare

Marţi, 15 martie, poliţiştii din Mireşu Mare au identificat un sălăjean, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, locuia fără forme legale în satul Remeţi pe Someş, comuna Mireşu Mare. El a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Condamnatul a fost încarcerat în penitenciar unde îşi va executa pedeapsa.

Furturi din locuinţe

• În data de 11 martie, un borşean a sesizat poliţia că i-au fost furate mai multe bunuri din locuinţă. El a declarat că, în timp ce era plecat din ţară, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa sa, de pe strada Ştrandului, din Borşa, şi au furat băuturi alcoolice şi obiecte de uz casnic. Valoarea prejudiciului a fost estimat la 1.000 lei. Activităţile de investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea a doi minori, ambii de 15 ani, bănuiţi de comiterea furtului. Poliţiştii au reuşit să recupereze şi să restituie părţii vătămate 80% din prejudiciu.
• Marţi, 15 martie, o băimăreancă a anunţat că a fost victima unui furt. Ea a declarat că, în data de 12 martie, a plecat de acasă şi nu şi-a asigurat uşa de la intrare în locuinţă. În jurul orei 10, persoane necunoscute au profitat de acest fapt şi au pătruns în imobil, situat în Piaţa Revoluţiei, de unde au sustras 1.200 lei, mai multe carduri şi un telefon mobil.
Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru recuperarea prejudiciului, identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

A lăsat cheia în contact şi i-a fost furat autoturismul

În noaptea de 12/13 martie un sighetean a sesizat poliţia că i-a fost furat autoturismul. El a precizat că, în intervalul 1.00 – 1.45, a lăsat autoturismul în curtea unui imobil nelocuit, vizavi de casa lui. Din cauza unei defecţiuni, cheile maşinii au rămas în contact iar portierele au fost asigurate cu cheia de rezervă.
La două zile de la sesizare, investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui sighetean, de 25 ani, bănuit de comiterea furtului. Acesta a condus autoturismul până în localitatea Săpânţa iar la întoarcere l-a abandonat pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, dar nu înainte de a sustrage bunuri din autoturism.
Autoturismul a fost recuperat şi restituit proprietarului iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, furt în scop de folosinţă şi furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.