21 de medalii la Trofeul Hunedoarei

0
433

În perioada 1-3 aprilie, în localitatea Hunedoara a avut loc prima competiţie majoră de Orientare în Alergare din acest an – Trofeul Hunedoarei (în probele de medie distanţă şi sprint), precum şi prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale de orientare în proba de Parc-Oraş. Peste 200 de concurenţi de la majoritatea cluburilor de profil din ţară au ţinut să ia parte la aceste competiţii, mai ales că şi vremea foarte frumoasă a fost prezentă pe toată durata întrecerilor. Competiţia de medie distanţă din cadrul Trofeului Hunedoarei a avut loc pe o hartă nouă, ridicată prin amabilitatea organizatorului local CS Orienteering Masters Hunedoara, o zonă care nu a pus foarte multe probleme tehnice concurenţilor, fiind un teren cu alergabilitate şi vizibilitate în general bună. La acestea a contribuit şi faptul că pădurea încă nu a început să înverzească. Etapa de sprint (care a contat şi ca etapă de Campionat Naţional de Parc-Oraş) s-a desfăşurat pe străzile Hunedoarei, care a pus ceva probleme de orientare concurenţilor, însă s-a alergat cu viteze foarte mari.
Sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare, antrenaţi de tandemul Iosif Hecko-Lucia Pop, au aşteptat cu nerăbdare prima competiţie de Orientare în Alergare din acest an, poate şi datorită acestui entuziasm avînd evoluţii foarte bune. Ei au obţinut rezultate meritorii, mai mulţi sportivi reuşind să urce pe podiumurile de premiere. Evidenţiaţii acestor întreceri ar fi Ionuţ Crişan, Andreea Manu, Alexandra Roman, Roxana Culcean şi Alexandru Biro, care în categoriile lor de vîrstă şi-au demonstrat încă odată valoarea, urcînd pe podium în ambele zile de competiţie. Rezultatele obţinute de sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem • Medie distanţă • Locuri I: F18 Roxana Culcean, F55 Cornelia Borş, M14 Alexandru Cătană, M16 Ionuţ Crişan, M21 Alexandru Biro; Locuri II: F14 Alexandra Roman, F45 Lucia Pop, M18 Sergiu Mate; Locuri III: F12 Andreea Manu, F18 Dora Rus, M14 Andrei Hreniuc • Sprint • Locuri I: F12 Andreea Manu, F14 Alexandra Roman, F55 Cornelia Borş, M14 Adrian Iacob, M16 Ionuţ Crişan; Locuri II: F18 Roxana Culcean, M18 Alexandru Biro; Locuri III: F16 Denisa Tecar, M10 Denis Ciocian, M14 Alexandru Cătană.
În 3 aprilie s-au susţinut normele de control (alergare în teren variat) pentru loturile naţionale de Orientare în Alergare. S-a alergat pe distanţe diferite în funcţie de vîrstă şi sex. Aici foarte bine s-au prezentat Roxana Culcean, Alexandru Biro, Ionuţ Crişan, Alex Hreniuc, Rus Dora şi Sergiu Mate, sportivi care au trecut cu bine de prima probă ce se ia în calcul în vederea accederii în loturile naţionale în categoriile lor de vîrstă.
Următoarea competiţie la care vor participa sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Naţional de Semimaraton şi Cupa Bihorului, ce se vor desfăşura la Oradea în perioada 9-10 aprilie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.