Primarul Cătălin Cherecheş a reuşit să mai facă un pas pentru realizarea primului Aqua Park din Baia Mare

0
762

• Aleşii locali PNL se opun în continuare dezvoltării municipiului Baia Mare, dar cei ai PSD au trecut de partea primarului şi a oraşului •

Moara de grâu poate fi achiziţionată de Municipiul Baia Mare şi va fi integrată în zona de agrement pe care autoritatea locală o va realiza în zona vechiului ştrand municipal.

Administraţia Publică Locală a Municipiului Baia Mare a făcut un pas important pentru realizarea Aqua Park-ului previzionat în zona fostului ştrand municipal.
După ce consilierii PSD şi PNL au blocat proiectul privind achiziţionarea fostei mori de grâu, imobil care va urma să facă parte din proiectul integrat de dezvoltare a unui Aqua Park la standarde moderne, în final, la şedinţa organizată vineri, aceştia au lăsat politica deoparte şi au făcut ceea ce trebuie pentru comunitate. Singurul care a rămas de neclintit şi care nu vede rostul unui Aqua Park în Baia Mare (!) este alesul local Călin Bota, PNL. Acesta a susţinut în continuare că autoritatea locală are de dezvoltat proiecte mult mai importante decât o zona de agrement. Asta în timp ce noi, băimărenii, suntem nevoiţi să mergem în Satu Mare, Oradea sau Ungaria pentru a ne bucura de astfel de funcţiuni. Chiar şi fără votul liberalului Călin Bota, proiectul de hotărâre a fost aprobat de majoritatea aleşilor locali, iar autoritatea locală a putut astfel participa la demersul pentru achiziţionarea fostei mori de grâu.

CCCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
“Un oraş înseamnă o comunitate şi o sumă întreagă de gânduri, proiecte şi vise pe care le avem. Cu siguranţă că nu putem nici unul dintre noi să spunem că un lucru este mai important decât celălalt. De unde ştim noi că un proiect poate fi mai important decât alt proiect? Cred că toate proiectele sunt importante pentru că noi reprezentăm o comunitate. Pentru unii din comunitate proiectele care ţin de reabilitarea şcolilor sunt proiectele cele mai importate. Pentru alţii care utilizează foarte mult autoturismele, străzile sunt cele mai importante, iar pentru alţii, care nu au autoturism şi se plimbă pe jos, trotuarele ar fi importante. Cine spune că un proiect este cel mai important, acela habar nu are ce înseamnă un oraş şi ce înseamnă o comunitate şi nu înţelege fiecare segment al unei comunităţi. Trebuie să vii în faţa unei comunităţi să spui şi să arăţi că rezonezi cu fiecare proiect pe care grupuri sau segmente din comunitate şi-l doresc”.

PNL se opune în continuare dezvoltării municipiului Baia Mare, fapt taxat dur de primarul Cherecheş

Dacă social-democraţii Ciprian Cozoplean şi Rodica Boroş au înţeles într-un final ce înseamnă proiectul de dezvoltare al unui Aqua Park în municipiul Baia Mare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre „zona liberală” din forul administrativ. Reprezentat doar de Călin Bota la şedinţa de îndată a Consiliului Local de vineri, 15 aprilie, liberalii au spus din nou „NU” dezvoltării municipiului Baia Mare. „Menţionez faptul că din punctul meu de vedere priorităţile municipiului Baia Mare sunt altele”, a spus Călin Bota, consilier local PNL.

Unii ar fi vrut bloc de locuinţe privat, nu Aqua Park pentru o comunitate privată de ani buni de un ştrand

În cadrul şedinţei de îndată a Consiliului Local Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheş a explicat de ce liberalii nu ar fi fost de acord ca autoritatea locală să participe la procesul de supraofertare a fostei mori de grâu, zonă de care este nevoie pentru implementarea proiectului care prevede amenajarea unui Aqua Park în zona fostului ştrand municipal, devenit o epavă.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Nu aş vrea să avem luni o surpriză şi să constatăm că prin funcţia pe care o deţineţi, alţii, care vă coordonează din perspectivă politică, au generat un avantaj unor societăţi comerciale sau au dorit să confere un avantaj unor societăţi comerciale. Conform Codului Penal, cred că se numeşte utilizarea funcţiei publice pentru a oferi un avantaj necuvenit unei terţe persoane. Ştim foarte bine că a fost o ofertă lansată de către o societate comercială pentru cumpărarea acestui imobil. Ştiu foarte bine că pentru proiectarea unui bloc de locuinţe acolo, asta se doreşte, a venit un coleg de-al dumneavoastră, arhitect şi care este membru al Partidului Naţional Liberal… Nu aş dori să fiţi într-o situaţie delicată dumneavoastră în care să constatăm că au fost voit sau neintenţionat apărate interesele unor societăţi comerciale în detrimentul interesului Municipiului Baia Mare sau i s-a creat un avantaj unei societăţi. În acest moment nu mai este cazul pentru că Consiliul Local a votat pentru, aşadar autoritatea locală se va manifesta prin supraofertare. Simt că a fost o anumită dorinţă ca Municipiul Baia Mare să nu fie în situaţia de a supraoferta, pentru a lăsa ofertantului iniţial, societatea privată, să cumpere acest imobil fără niciun fel de presiune din alte părţi”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.