Dansul – culoare, emoţie, gest

0
479

În fiecare an, pe data de 29 aprilie este aniversată Ziua Internaţională a Dansului, prin care se încurajează promovarea acestei forme universale de exprimare artistică, dincolo de frontierele etnice, politice sau culturale. Această dată a fost aleasă de Institutul Internaţional de Teatru, prin Consiliul Internaţional al Dansului în anul 1982, marcând astfel şi ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810). Cu acest prilej, la nivel mondial sunt organizate evenimente culturale precum: cursuri de dans, expoziţii, materiale de prezentare pentru toate tipurile de dans, seri de dans, spectacole de stradă şi spectacole de balet, scopul fiind acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului, oricare ar fi acela.
Cu această ocazie, elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” şi elevii Şcolii Gimnaziale “Nichita Stănescu” vor realiza şi prezenta joi, 5 mai, la ora 13.00, în Salonul Artelor de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, un colaj de dansuri începând cu un dans renascentist, continuând cu un dans popular şi ajungând la dansul modern. Expoziţia cu desenele elevilor va completa această zi specială. Activitatea este realizată în colaborare cu Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” şi este coordonată de profesorii Alina Mirela Andreicuţ (educaţie muzicală) şi Delia Vancea (educaţie plastică).
“Dansul, un limbaj fără graniţe” este titlul expoziţiei de carte realizată în Sala „Mircea Pop” de către bibliotecarele Secţiei pentru copii cu această ocazie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.