Cătălin Cherecheş, reconfirmat primar al municipiului Baia Mare cu majoritate covârşitoare de voturi: 70,21%

0
991

Coaliţia pentru Baia Mare a câştigat detaşat alegerile la Consiliul Local Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş, cu aproape 45%

Rezultatele oficiale parţiale, ieri după-amiază, 6 iunie, arătau că primarul Cătălin Cherecheş a fost reconfirmat cu o majoritate covârşitoare: 70,21% din voturile liber exprimate de către băimăreni. Mai mult, Cătălin Cherecheş este unul dintre primarii de municipii care au înregistrat, încă o dată, un procent record la nivel naţional. În ceea ce priveşte Consiliul Local Baia Mare, Coaliţia pentru Baia Mare a câştigat detaşat cu 44,4%, urmând să aibă 11 consilieri, în timp ce PSD a obţinut un scor de numai 13,7% şi va primi doar trei posturi de consilier, PNL a reuşit să convingă numai 11% din alegători şi va avea tot trei fotolii în forul legislativ local. UDMR a obţinut 9,3% procente şi va avea doi aleşi locali, în timp ce PMP şi PER au reuşit la limită să treacă pragul şi vor avea câte doi consilieri locali. În ceea ce priveşte judeţul, Coaliţia pentru Baia Mare a fost şi aici în preferinţele electoratului băimărean, obţinând 43%.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Dragi băimăreni, cu dem­nitate şi curaj aţi apărat oraşul. Aţi arătat ce înseamnă să fii băimărean adevărat, aţi demonstrat că Baia Mare e o adevărată capitală a Ardealului de nord şi impune respect. Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puţine ori am lăsat să se vadă emoţia ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în faţa voastră şi vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vegheze din stele, murind în braţele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-aţi aşezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranţă şi recunoştinţă, lacrimi care se aştern şi mângâie. Vă mulţumesc şi vă iubesc! Voi sunteţi marea mea familie. Voi sunteţi energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare! Îi invit de astăzi pe toţi cei care au rătăcit, pe toţi cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă, întâi la dialog şi apoi la muncă. Din luptă, ură şi dezbinare nu se poate construi nimic durabil şi serios. Sunt omul binelui, sunt omul toleranţei, sunt omul prieteniei, sunt alături de voi toţi, un om care iubeşte Baia Mare şi care îşi dedică viaţa pentru acest crez”.

Victoria categorică a Coaliţiei pentru Baia Mare, rezultatul activităţii lui Cătălin Cherecheş în cei cinci ani de mandat

La conferinţa de presă susţinută de câştigătorii categorici ai acestor alegeri locale în Baia Mare şi Maramureş, reprezentanţii echipei lui Cătălin Cherecheş au recunoscut că rezultatele se datorează celui care în ultimii 5 ani a reuşit să dezvolte într-un ritm alert Baia Mare.
Dorel Mureşan, Coaliţia pentru Baia Mare: „Transmitem mulţumirile noastre alegătorilor băimăreni care ne-au onorat cu prezenţa la secţiile de vot. Rezultatele sunt o mare bucurie pentru noi, deşi admitem ideea că se putea şi mai bine. Aceste rezultate sunt consecinţa directă a activităţii depuse de primarul Cătălin Cherecheş în cei cinci ani de când conduce administraţia municipiului Baia Mare. Aş vrea să vă asigur că în continuare ne vom canaliza eforturile pentru ca în Baia Mare să continue implementarea tuturor proiectelor demarate, dar mai cu seamă cel care vizează obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021”.
Mihaela PusnavaMihaela Puşnava, Coaliţia pentru Baia Mare: „Votul din 5 iunie 2016 este unul foarte important. El a demonstrat faptul că încrederea comunităţii se clădeşte pe muncă, seriozitate, pe realizări şi că spectacolul arestărilor nu este destul de prezent în sufletul băimărenilor şi nici al românilor, astfel încât să poată eroda această încredere care este construită pragmatic. Vreau să vă asigur că acţiunile noastre în următoarea perioadă vor demonstra unitate şi vor fi orientate doar către dezvoltarea şi bunăstarea municipiului Baia Mare şi a judeţului Maramureş. Este momentul să demonstrăm că noi ştim să onorăm votul comunităţii, că lucrăm în slujba oamenilor şi că singurul nostru interes este unul pentru comunitate şi nu pentru politică”.

Doru Dăncuş, Coaliţia pentru Baia Mare: “Vreau să transmit mulţumirile mele băimărenilor care au avut încredere în echipa Coaliţiei pentru Baia Mare şi în Cătălin Cherecheş. De asemenea, vreau să mulţumesc maramureşenilor care au votat pentru acest proiect şi care nu sunt puţini la număr. Estimările noastre arată că vom avea 6 consilieri judeţeni, iar acest lucru ne dă puterea de a maximiza votul obţinut în acestă formulă, maximizare care prin negociere ne poate aduce o funcţie de conducere în viitorul Consiliu Judeţean, poate chiar funcţia de vicepreşedinte. Acest lucru se va întâmplă însă doar după ce vom purta discuţii cu primarul Cătălin Cherecheş, dar şi cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice. Este foarte important să fim deschişi la colaborare cu toate formaţiunile, dar să nu uităm care este trendul pe care merge ţara în acest moment”.

Gabriela Hofer, Coaliţia pentru Baia Mare: “Vă mulţumim, dragi băimăreni şi maramureşeni, pentru votul de susţinere, votul de solidaritate de care aţi dat dovadă, dar şi de simţul civic demonstrat prin faptul că v-aţi prezentat la urne şi aţi avut încredere în noi. După 5 ani de realizări şi proiecte începute, vor urma alţi patru ani în care vom încerca să ducem mai departe tot ce s-a pornit până acum şi mă refer aici în primul rând la obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021”.

Iuditha Suman, Coaliţia pentru Baia Mare: “În primul rând vreau să felicit Coaliţia pentru Baia Mare, care a devenit o familie şi care a demonstrat acest lucru, inclusiv prin faptul că nu i-a fost ruşine să aibă alături o persoană cu dizabilităţi, care speră să ajungă în Consiliul Local şi să reprezinte drepturile persoanelor cu dizabilităţi, respectiv cetăţenii acestui oraş, cărora le mulţumim din suflet, inclusiv pentru că nu s-au lăsat păcăliţi şi au votat pentru continuitatea programului domnului Cătălin Cherecheş”.

Teodor ArdeleanProf. dr. Teodor Ardelean, Coaliţia pentru Baia Mare: “Mă pricep la politică, fac demult politică şi am salutat felul de a face politică, prin consultări cu cetăţenii, a lui Cătălin Cherecheş. Am realizat că acesta e felul de politică ce se potriveşte cel mai bine la români şi că acest gen de politică a excelat de data acesta în Baia Mare. Important este că prin acest tip de politică să ştim să gestionăm reuşita, să gestionăm procentele obţinute. Ne aşteaptă o misiune importantă, aceea de a duce la îndeplinire proiectele pe care le-am gândit şi care s-au născut din dialogul cu cetăţenii”.

Clara Sinn, Coa­liţia pentru Baia Mare: “Votul de încredere acordat de cetăţeni este practic un nou început şi o nouă şansă pentru Forumul Democrat German din Baia Mare, dar şi pentru minoritatea germană din oraş. Mulţumim primarului Cătălin Cherecheş, dar şi tuturor celor care au votat Coaliţia, dând astfel posibilitatea acestui nou început”.

Radu ArdeleanRadu Ardelean, Coaliţia pentru Baia Mare: “Astăzi cu un ochi râdem, iar cu celălalt plângem. Râdem pentru rezultatul obţinut în urma alegerilor, dar plângem pentru că cel care a fost ideatorul acestei coaliţii nu este lângă noi. Astăzi. Avem mari speranţe că va fi de acum încolo cel puţin încă 4 ani, iar noi ne vom pune la treabă. Cred eu că votul a dat un semnal puternic, iar astăzi putem să spunem că băimărenii conduc acest oraş”.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic şi mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare şi pentru Maramureş. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu o familie mare şi numeroasă, familia băimărenilor adevăraţi. Vă mulţumesc din toată fiinţa mea. Şi vă spun cu mâna pe inima mea că voi fi, cu voia voastră, mai mult decât un primar. Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru, iar fiecare dintre voi se va simţi puţin primar. Renaştem, reconstruim doar împreună Baia Mare. Mulţumesc enorm echipei mele, oameni dragi, oameni cu suflet, oameni pricepuţi, oameni credincioşi, oameni loiali, oameni demni. Coaliţia pentru Baia Mare merge mai departe!”

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.