Rezultate parţiale obţinute pentru primăriile din Maramureş

0
1038
Secţia de votare nr. 125 din Baia Sprie

Biroul Electoral Judeţean a prezentat o situaţie parţială a rezultatului alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Astfel, ieri, la orele amiezii, situaţia prezentată era cea de la ora 5.40 dimineaţa. Conform informaţiilor furnizate, pentru toate consiliile locale au fost exprimate în judeţ 191.755 de voturi valabile. De asemenea, pentru alegerea primarilor, în tot judeţul au fost exprimate 193.615 voturi valabile.
Rezultatele parţiale din Maramureş pentru funcţia de primar arătau astfel: la Şomcuta Mare, după numărarea a aproximativ 80% dintre buletinele de vot, Gheorghe Buda, candidatul PSD, era câştigător, fiind urmat de candidaţii PMP, PNL şi PER; la Valea Chioarului rămâne în funcţie Ioan Burde (PSD), acesta obţinând 84% dintre voturile exprimate. În Sighetu Marmaţiei a câştigat Horea Scubli (PSD), iar în Vadu Izei tot social-democraţii, prin Petru Vlaşin, actualul primar. Şi Vladimir Petruţ (PSD) a fost reconfirmat pe funcţie după ce a obţinut o victorie clară, cu peste 80% dintre voturile celor din Cavnic. PSD a câştigat alegerile pentru funcţia de primar şi în Bârsana. La Cerneşti, în schimb, PNL a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, candidatul liberal obţinând cu aproximativ 200 de voturi mai mult decât Nelu Şovre, reprezentantul PSD. La Ulmeni a câştigat Lucian Morar (PMP), actualul primar, cu aproximativ 80% din voturi.
La Vişeu de Sus, Vasile Coman (PSD) a rămas în funcţie, iar la Fărcaşa tot PSD a câştigat funcţia de primar. De asemenea, social-democraţii au câştigat funcţia de primar şi în comuna Cupşeni, candidat fiind Lucia Butcure. Primarul din Deseşti (PNL) a fost reconfirmat şi el în funcţie, alături de cel din Vişeu de Jos, tot liberal. La Ieud, Nicolae Traian David (PSD) a rămas pe funcţie. Reconfirmaţi în postul de primar au fost şi candidaţii din Baia Sprie şi Ocna Şugatag. La Primăria Leordina, câştig de cauză a avut Ştefan Gavriluţ (PNL). Tot liberalii au mai câştigat şi în administraţiile din Săpânţa, Călineşti, Gârdani şi Bistra. Florin Bolte a obţinut în schimb Primăria Groşi, învingându-l pe Gheorghe Lupan, actualul primar, la limită. Primăria Repedea a fost adjudecată de UNPR, iar Liviu Balint (PSD) este primar la Vima Mică. Dorin Mitre (PSD) a obţinut un scor mare la Bicaz – 88%. Felician Ciceu (PNL), actualul primar, este câştigător la Dumbrăviţa.
De asemenea, Sorin Lupşe (PSD) câştigă la Cicârlău, Bujorel Mureşan (PSD), primar în Satulung, iar Ioan Pasere (PSD) a fost ales primar la Strâmtura. Matei Godja (PSD) a învins la Onceşti, iar candidatul ALDE, Anuţa Bizău, a câştigat Primăria Bogdan Vodă. Ioan Tentiş (PNL) câştigă Primăria Şişeşti, în timp ce Emilian Pop (PSD) a fost reconfirmat în funcţia de primar la comuna Săcălăşeni. Şi Octavian Pavel (PSD) a câştigat din nou la Recea. Fostul primar din Băiuţ, Mihai Ceteraş (PSD), a recâştigat alegerile, tot PSD câştigând şi la Bârsana, prin Teodor Ştefanca. PNL în schimb a câştigat la Băiţa de sub Codru, prin Gheorghe Ghiţă, ce a mai fost primar. Nu în ultimul rând, Gabriela Tulbure a reconfirmat la Seini, iar la Mireşu Mare primar a fost ales Ioan Mătieş. Vom reveni cu rezultatele finale când acestea vor fi comunicate de Biroul Electoral Judeţean.

Contestaţie la Moisei, respinsă

În cursul zilei de ieri, 6 iunie 2016, la Biroul Electoral Judeţean Maramureş a fost depusă o contestaţie împotriva procesului verbal privind rezultatele votării pentru Consiliul Local Moisei. Contestaţia a fost formulată de către PER şi a fost respinsă în unanimitate. În esenţă, contestatarii consideră că tuşul ştampilei de vot aplicate în patrulaterul aferent PER, din pricina hârtiei de proastă calitate, s-ar fi imprimat şi pe verso, în patrulaterul corespunzător PRM, ceea ce ar fi atras validarea votului pentru acest din urmă partid.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.