Se schimbă Codul Rutier! Cine nu plăteşte taxele la timp nu mai poate circula cu maşina

0
548

– amenzile sunt usturătoare –
Codul Rutier va fi modificat printr-o Ordonanţă de Urgenţă, iar noutatea îi vizează în special pe cei care îşi cumpără o maşină. Da­că nu declară maşina şi nu plătesc la timp taxele, noii proprietari nu vor mai putea circula cu ea şi vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 lei.
Noua modificare a codului rutier instituie un termen de 60 de zile în care noul proprietar al unei maşini trebuie să-şi plătească taxele după ce a cumpărat-o. În caz contrar, va rămâne proprietar al unei maşini pe care nu o va mai putea folosi, pentru că înmatricularea se suspendă de drept. Iar oamenii nu trebuie să se bazeze pe faptul că poliţistul de la Rutieră nu ştie dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru că instituţiile vor comunica între ele.
Modificarea Codului Rutier exact asta impune: datele de la serviciul de înmatriculări şi de la RAR ajung la organele fiscale, care, la rândul lor, trimit mai departe situaţia cu fiecare nou proprietar al maşinii care nu apare că şi-ar fi plătit la timp taxele.
Ulterior, Codul Rutier se va modifica suplimentar pentru a include şi situaţia nou-creată, a conducerii unui vehicul cu înmatricularea suspendată. Ea va fi considerată contravenţie, şi trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 1.125 lei şi 2.500 lei.
Când poliţistul va depista un şofer, care conduce o maşină a cărei înmatriculare a fost suspendată, îi va reţine certificatul de înmatriculare, şi îi va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. De asemenea, va reţine şi plăcuţele de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.