Emma Dărăbuş (8 ani), la prima expoziţie de pictură

0
928

Pe data de 10 iunie 2016, Emma Dărăbuş a împlinit opt ani. Pictează de doi ani şi de aproape un an e foarte apropiată de artista Sanda Ciorna, o pictoriţă băimăreană cu talent de mentor.
Pentru Emma, a fost o întâlnire care i-a deschis orizontul spre arta picturală şi spre grafică. Aşa se face că, la vârsta de opt ani, Emma Dărăbuş are prima expoziţie de pictură. Vernisajul a avut loc la Biblioteca Judeţeană din Baia Mare, în holul principal, unde sunt expuse picturile şi desenele.
Sanda Ciorna, profesoara de pictură a Emmei, ne spune: “Când Dumnezeu vrea să-ţi facă un cadou, îl împachetează într-o provocare. Aşa am privit eu la început întâlnirea cu Emma, o minune de copil, o lumină în viaţa mea, un suflet excepţional. Să petreci timpul alături de ea este o bucurie. Pictăm împreună, desenăm, dansăm, ascultăm muzică aleasă de ea, alteori de mine, râdem, avem propuneri de subiecte, de cromatică… Alături de Emma, am învăţat din nou să îmi dau voie să fiu copil, să mă uimesc în faţa vieţii. Într-o zi, a intrat în atelier şi a zis: “Aici miroase a cer”. Instantaneu, mi-a venit inspiraţia ce să pictăm în acea zi. Învăţ de la ea cum să dăruiesc din toată inima, cum să întreb, cum să absorb informaţia şi să o pun în practică. Emma este ino­cenţa matură, un diamant neşlefuit. Dacă va continua pe acest traseu în viaţă, se va apropia de desăvârşire. Am început în joacă, cu noţiuni de cromatologie, am învăţat despre culorile primare, secundare, complementare, noţiuni de compoziţie, contraste, griuri colorate, valoraţie, ton, modalităţi de a haşura, de a reda formele, volumele şi luminile cu creionul. Pe parcursul celor câteva luni petrecute împreună, am abordat diferite tehnici: acuarelă, pastel, cărbune, cărbune colorat, creion, acrilic. Ca suprafaţă de lucru, am folosit hârtia, cartonul, pânza. Subiectele au fost: peisaj, natură statică, animale, oameni, pictură abstractă şi decorativă. Emma este extrem de receptivă, expresivă, hotărâtă în linie, pată, combinarea culorilor, tuşe şi valoraţie. În expoziţie, avem şi picturi realizate împreună, e o împlinire pentru amândouă să pictăm împreună, ne completăm şi bucuria e imensă”. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.