În atenţia administratorilor şi a conducătorilor de instituţii

0
537

În conformitate cu prevederile art. 30 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru construcţiile şi amenajările din categoriile prevăzute în legislaţia în vigoare, care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, persoanele prevăzute la art. 30 alin. (2) din legea menţionată au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2016.
Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor, din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu, revine beneficiarilor investiţiilor.
Excepţia prevăzută mai sus nu se aplică în situaţia în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, care impune oprirea funcţionării ori opririi construcţiilor sau amenajărilor, potrivit criteriilor stabilite prin hotărâre a Guvernului, cazuri care constituie contravenţii potrivit legii.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenţia tuturor factorilor responsabili privind efectuarea demersurilor concrete în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru construcţiile şi amenajările din categoriile prevăzute în legislaţia în vigoare, în caz contrar aplicându-se sancţiuni contravenţionale cuprinse între 5.000 şi 50.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.