6.380 ţigarete, 33 litri produse alcoolice, un autoturism modificat constructiv, confiscate

0
361

Marţi, 12 iulie, inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Sighet au dejucat patru tentative de introducere ilegală de produse accizabile în România şi au sancţionat persoanele implicate cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei.
Prima tentativă de introducere ilegală în ţară a ţigărilor s-a produs în jurul orei 11, cînd 360 bucăţi tigarete au fost găsite ascunse în bordul unui autoturism Fiat, înmatriculat în România. Autoturismul a fost reţinut pînă la plata amenzii contravenţionale, în cuantum de 5.000 lei, iar ţigările au fost confiscate.
În jurul orei 18:30, s-a prezentat la intrarea în România un cetăţean maghiar conducînd un autoturism marca Chrysler înmatriculat în Ungaria. Inspectorii vamali au găsit, sustrase de la controlul vamal, 500 bucăţi ţigarete şi 33 litri de alcool. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 5.000 lei, pe care a şi plătit-o pe loc.
În jurul orei 21, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism VW Passat înmatriculat în România. În urma controlului vamal a fost găsită, sustrasă de la controlul vamal, cantitatea de 720 bucăţi ţigarete, ascunse în captuşeala genţilor de voiaj. Fapta a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei, confiscarea întregii cantităţi de ţigări, reţinerea mijlocului de transport pînă la plata amenzii, iar ţigările şi alcoolul au fost confiscate.
În jurul orei16, a fost selectat pentru control amănunţit un autoturism Renault Safrane înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean maghiar. După un control vamal care a durat peste opt ore, inspectorii vamali au descoperit 4.800 ţigarete de provenienţă ucraineană, în două locaşuri confecţionate artizanal, prin supradimensionarea lonjeroanelor autoturismului. Fapta a fost sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 10.000 lei, cu confiscarea ţigărilor şi a autoturismului modificat constructiv în scopul disimulării acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.