Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

0
433

Miercuri, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat doi tineri care conduceau mopede ce nu erau înregistrate sau înmatriculate. Unul dintre tineri nu deţine permis de conducere. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.
Un tânăr, de 24 de ani, a fost depistat în timp ce conducea pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmaţiei un moped ce nu era înregistrat sau înmatriculat iar un altul, de 25 de ani, a fost depistat pe raza localităţii Dămăcuşeni în timp ce conducea un moped neînregistrat sau înmatriculat şi fără să deţină permis de conducere.
În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.
Conform prevederilor legale, motocicliştii şi mopediştii sunt obligaţi:
• să conducă motocicleta sau mopedul doar dacă posedă permis de conducere
• să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile şi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire
• să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căşti de protecţie omologate
• să-şi asigure permanent un spaţiu suficient de frânare, să nu facă „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare şi să nu depăşească viteza legală de deplasare.
Pentru evitarea accidentelor, conducătorii auto trebuie:
• să fie atenţi la schimbarea direcţiei de mers pentru că oricând poate apărea din faţă ori din spate un motociclist sau un mopedist
• la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranţa deplasării unui motociclist sau mopedist, iar atunci când sunt depăşiţi, să nu mărească viteza de deplasare/rulare şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.