Susţinătorii lui Cătălin Cherecheş, în faţa Primăriei Baia Mare

1
699

Mulţimea şi-a vărsat nervii pe jurnalişti

Peste o sută de persoane s-au strâns ieri, 18 iulie, în faţa Primăriei Baia Mare, pentru a-l susţine pe primarul Cătălin Cherecheş, adus de la Gherla pentru a depune jurământul prevăzut de lege, ca urmare a câştigării alegerilor din
5 iunie pentru conducerea Primăriei. Majoritatea ce­lor prezenţi au fost pensionari. Oamenii au cerut punerea în libertate a lui Cherecheş, dar şi întoarcerea acestuia la Primărie, arătând că nu cred în acuzaţiile ce i-au fost aduse. „Cătăline nu uita, Baia Mare e a ta”, „Vrem primarul în libertate”, „Să iasă la balcon, să-l vedem”, au fost câteva dintre lozincile scandate de cei adunaţi în faţa Primăriei. Lumea a umplut trotuarul şi peste drum, urmărind curioasă ce se petrece la primărie. De asemenea, pe la geamurile Palatului Administrativ au putut fi zăriţi funcţionarii care priveau şi ei „spectacolul” de vizavi.
„Am venit să-l susţin pe primarul nostru care e cel mai bun din ţară. A făcut mult pentru Baia Mare. Dacă lumea nu vede, atunci e oarbă. Dar 72% dintre votanţi văd. Cei care nu-l doresc sunt cei leneşi. El a fost mai sever şi i-a pus la muncă, deoarece nu i-au plăcut garduri netunse. Şi noaptea l-am întâlnit, verifica ce s-a făcut. Pentru o mână de bani să fie închis atâta timp! Nu ştiu dacă-i adevărat”, a spus una dintre susţinătoarele primarului, Maria. O altă băimăreancă, Lucica, a declarat că „îl dorim în libertate. Am venit să-l vedem şi acum, dar îl dorim să revină”. Oamenii nu s-au manifestat deloc paşnic. La un moment dat au luat în colimator presa, îndreptându-şi furia înspre unii jurnalişti care nu le-au împărtăşit părerea, arătând cu degetul înspre ei şi considerându-i vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns Cătălin Cherecheş. Mai mult, cei prezenţi l-au acuzat pe Romeo Dobocan că a făcut „propagandă inversă” şi a fost nevoie chiar de intervenţia poliţiştilor pentru protecţia acestuia şi pentru calmarea spiritelor. „Au făcut propagandă inversă la cei care fac ceva pentru acest oraş. În democraţie, minoritatea se supune majorităţii. Noi avem 70%, cei care l-am votat pe primarul nostru”, a spus unul dintre participanţi. Susţinătorii lui Cătălin Cherecheş au rămas în faţa primăriei şi după ce acesta a depus jurământul şi s-a întors la Gherla. În momentul în care au zărit duba în care se afla primarul, oamenii s-au bucurat şi şi-au îndreptat privirile înspre aceasta, în speranţa că îl vor vedea măcar pentru câteva clipe pe favoritul lor la Primărie. Cert este că, în conformitate cu legea, prefectul a decis în aceeaşi zi suspendarea lui Cătălin Cherecheş din funcţia de primar, urmând ca astăzi, 19 iulie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, unul dintre cei doi viceprimari să preia atribuţiile de primar interimar.

Ilinca SAVA

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.