A fost ales primarul interimar al municipiului Baia Mare

0
1355

Consilierii băimăreni s-au întrunit ieri, 19 iulie, într-o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au figurat proiectele de hotărâre care vizau numirea unui viceprimar cu atribuţii de primar interimar, dar şi luarea la cunoştinţă a ordinului de suspendare a primarului Cătălin Cherecheş, emis de prefectul Sebastian Lupuţ. Pentru alegerea primarului interimar, aleşii băimăreni au primit buletine de vot, pentru a-şi exprima opţiunea.
Primarul Cătălin Che­recheş a avut cel mai scurt mandat în administraţia locală. La scurt timp după depunerea jurământului, prefectul judeţului Sebastian Lupuţ a emis Ordinul prin care a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al Municipiului Baia Mare a lui Cătălin Cherecheş, ca urmare a menţinerii măsurii arestării preventive. Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării pre­ventive. Ieri, 19 iu­lie, consilierii băimăreni au luat act de ordinul prefectului. În acelaşi timp, s-a trecut şi la procedura de vot pentru desemnarea noului primar interimar. Viceprimarul Marinel Rob a fost cel ales pentru a ocupa în continuare funcţia de primar interimar al municipiului Baia Mare. Votul a fost unul secret. Marinel Rob a fost ales cu 15 voturi pentru, în timp ce patru voturi au fost nule.
Cătălin Cherecheş se află în arest preventiv din 27 aprilie după ce a fost prins luând mită 30.000 de lei. El este cercetat acum pentru luare de mită în formă continuată. Primarul suspendat a fost trimis în judecată în stare de arest peventiv, iar dosarul lui se judecă acum la Tribunalul Cluj, după ce Tribunalul Maramureş a acceptat strămutarea lui. În cazul în care va fi condamnat, cu sentinţă definitivă şi irevocabilă, în Baia Mare vor avea loc alegeri anticipate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.