Inaugurarea Centrului de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţie de risc

0
1024

Ieri, a avut loc inaugurarea Centrului de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţie de risc, din cadrul proiectului „Incluziunea socială a copiilor prin acces la educaţie”, implementat de municipiul Baia Mare, prin Serviciul Public de Asistenţă Specială, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Proiectul este finanţat prin fonduri ale Spaţiului Economic European şi este administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).
Centrul de Reabilitare Socială pentru copiii aflaţi în situaţie de risc se află pe str. Arieşului nr. 10A şi se ocupă de incluziunea socială a copiilor aflaţi în situaţie de risc social, prin îmbunătăţirea frecvenţei şcolare, creşterea calităţii vieţii şi bunăstării, prin oferirea unui pachet de servicii integrate, special concepute pentru a răspunde nevoilor acestor copii şi familiilor acestora. Activităţile principale derulate în centru sunt: evaluare şi consiliere socială şi psihologică, activităţi educaţionale de sprijin, supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperare şi remediere şcolară pentru elevii cu dificultăţi de învăţare, activităţi de cunoaştere, intercunoaştere şi dezvoltare personală, activităţi tematice de tip recreativ, dezvoltare de deprinderi şi abilităţi sociale, educaţie de mediu şi de petrecere a timpului liber, educaţie pentru sănătate şi o masă caldă oferită zilnic.
IMG_3174Proiectul este implementat pe o perioadă de 22 luni, respectiv între 23 ianuarie 2015 – 30 octombrie 2016, având o valoare de 3.583.900,35 lei, fiind finanţat din fonduri norvegiene.
Directorul general, Bogdănel Gavra a declarat: „ Am reuşit prin acest proiect să acoperim mai multe zone: Ferneziu, cartierul V. Alecsandri. Un alt partener al nostru este Fundaţia HHC România. Educaţia este un proces lent dar sigur pentru ca persoanele să se reintegreze în societate. Strada Arieşului s-a asfaltat de câteva luni, s-a reabilitat întreg cartierul, există şi canalizare aici. Mai avem în studiu un alt proiect, construcţia a 5 blocuri de locuinţe sociale, fiecare cu câte 50 de apartamente, astfel ca în zonă să avem servicii cât mai integrate pentru copii. Acest centru cuprinde sală de activităţi, oficiu, sală de mese, cabinet medical, cabinet de tratamente cabinet de evaluare şi consiliere socială şi psihologică. Deocamdată, cinci copii sunt beneficiarii acestui centru”.
La inaugurare au fost prezenţi primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob, consilierul de stat în cancelaria primului ministru, Maria Gheorghiu, care coordonează un pachet integrat antisărăcie.
Primarul Marinel Rob a subliniat faptul că „Europa este cu ochii pe noi cum gestionăm problema eliminării pungilor de sărăcie şi cum reintegrăm persoanele aflate la risc social în societate”.
Claudiu Caulea este coordonatorul acestui centru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.