Două dosare penale şi 117 sancţiuni pentru infracţiuni silvice

0
368

Poliţiştii maramureşeni au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea protejării fondului forestier. În urma celor 160 de controale, efectuate într-o singură zi, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 130.000 lei şi a fost dispusă confiscarea a 150 mc lemn.
Miercuri, 24 august, 117 poliţişti din cadrul IPJ Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, au efectuat 160 de controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, pre­lucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
Au fost verificate 250 de autovehicule care trans­portau material lemnos pe raza judeţului şi au fost efectuate 3 controale în fondul forestier şi alte 16 în spaţii de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.
În  urma acestor activităţi, poliţiştii au întocmit 2 dosare penale sub aspectul comiterii de infracţiuni silvice şi au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 130.000 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a 150 mc lemn, transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.