40.000 de euro pentru cei care deschid mici afaceri

0
591

Şomerii, inactivii, salariaţii şi alte persoane fizice din România, care vor să îşi deschidă mici afaceri, vor putea primi pînă la 40.000 euro, ajutor de minimis, din fonduri europene şi naţionale, în cadrul noii linii de finanţare România Start-up Plus. Ministerul Fondurilor Europene a publicat, în data de 31 august, ghidul final al solicitantului şi alte documente pentru derularea programului finanţat din fonduri europene. Schema urmează să pornească după ce se va publica în Monitorul Oficial.
Schema de finanţare România Start-up Plus, cu un buget total de 105 milioane euro din fonduri UE, face parte din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi.
Din aceşti bani vor fi finanţate proiecte europene de pînă la 5 milioane euro fiecare, derulate pe o perioadă de pînă la 3 ani, de către instituţii de stat, universităţi, organizaţii non-guvernamentale şi alte entităţi din toată ţara, în afară de Bucureşti şi judeţul Ilfov, care NU se încadrează în finanţare. În cadrul acestor proiecte mari vor fi selectate persoane fizice, care vor fi instruite în antreprenoriat, iar unele dintre ele vor primi pînă la 40.000 de euro, subvenţie sub formă de ajutor de minimis pentru derularea unor mici afaceri, în anumite condiţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.