Peste 100 de controale efectuate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice

1
460

Poliţiştii maramureşeni au continuat şi intensificat activităţile preventive şi de cercetare în vederea protejării fondului forestier. În urma celor peste 100 de controale efectuate săptămîna trecută pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, au fost aplicate 169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 118.000 de lei, şi a fost dispusă confiscarea a aproximativ 650 mc lemn.

În perioada 29 august – 4 septembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al  Judeţului Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Maramureş, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, au efectuat peste 100 controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
Au fost verificate 189 de autovehicule care transportau material lemnos pe raza judeţului şi au fost efectuate controale atît în fondul forestier cît şi în alte spaţii de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.
În urma acestor activităţi, poliţiştii au întocmit 15 dosare penale şi au aplicat 169 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 118.000 de lei.
Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a aproximativ 650 mc lemn tran­sportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

Furt cu un prejudiciu de 5.000 de lei soluţionat de poliţişti

Poliţiştii maramureşeni au identificat doi tineri bănuiţi de comiterea unui furt din curtea depozitului unei societăţi comerciale. Prejudiciul, în valoare de 5.000 de lei, a fost recuperat.
La data de 2 septembrie a.c., administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Seini a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt. El a declarat că în noaptea de 1/2 septembrie a.c. din curtea depozitului i-au fost sustrase produse alimentare şi băuturi alcoolice în valoare de 5.000 de lei.
La cîteva ore de la reclamarea faptei, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat doi tineri, de 18 şi 25 de ani, din localitatea Coltău, bănuiţi de comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

1 COMENTARIU

  1. E bine ca se fac controale si se aplica sanctiuni, dar mai intreb odata: cind scoateti la suprafata Mafia Gulerelor Albe din silvicultura? Se cunosc cine sint, chiar si eu stiu pe citiva cu nume si prenume, dar e traba politiei si a parchetului sa-i ia la intrebari.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.