Pe drumurile din Maramureş s-a acţionat în vederea deszăpezirii şi fluidizării traficului

0
256

Având în vedere atenţionarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase în zona de munte a judeţului Maramureş privind intensificări ale vântului şi scăderea vizibilităţii prin viscolirea zăpezii, valabilă ieri, 4 ianuarie, precum şi căderile masive de zăpadă înregistrate în ultima zi în tot judeţul Maramureş, atât Drumurile Judeţene, cât şi Drumurile Naţionale s-au aflat în teren, acţionând cu toate utilajele din bază.

În Pasul Gutâi au fost aduse în plus două utilaje, în total intervenindu-se cu 8 utilaje şi un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului. În zona Cavnic, pe DJ 184, 5 utilaje de deszăpezire lucrează încă de ieri-noapte.
Le recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiţii de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar şi în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum şi la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor şi indicatoarele rutiere, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele cu lanţuri pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate şi cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.
Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.