Tâlhării cercetate de poliţişti – o persoană a fost reţinută –

0
426

Un tânăr, din Baia Mare, bănuit de comiterea unei tâlhării, a fost identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare. Alţi doi tineri, din Moisei, bănuiţi că au tâlhărit, la începutul acestei săptămâni, o femeie, au fost identificaţi de poliţiştii din Vişeu de Sus.

• Sâmbătă, 11 martie, o femeie a sesizat poliţia prin SNUAU 112 că a fost tâlhărită. Victima a declarat că, în timp ce se deplasa pe B-dul Republicii, din Baia Mare, o persoană necunoscută i-a sustras, prin violenţă, geanta pe care o avea în mână. În geantă, femeia avea o tabletă, un telefon mobil precum şi alte bunuri ale căror valoare a fost estimată la suma de 1.300 lei.
Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr, de 27 de ani, domiciliat în Baia Mare, bănuit de comiterea tâlhăriei. Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
• Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat doi tineri, ambii de 17 ani, din Moisei, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că luni, 13 martie, aceştia ar fi sustras, prin violenţă, telefonul mobil şi portofelul unei femei care se deplasa în locul numit Podul Săliştei, de pe raza comunei Moisei.
În ambele cazuri poliţiş­tii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

A furat motorină dar a fost prins

Colaborare eficientă dintre poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş şi cei din cadrul Biroului Rutier Baia Mare. Promptitudinea, operativitatea şi vigilenţa manifestată de poliţişti au dus la identificarea, în scurt timp, a unui tânăr care ar fi încercat să sustragă motorină dintr-un utilaj, aflat în zona balastierei din localitatea Cicârlău.
În fapt, proprietarul unui utilaj, parcat în zona balastierei, a sesizat poliţia din Tăuţii Măgherăuş că a observat un autoturism care a pornit în trombă de la locul parcării iar când şi-a verificat utilajul şi-a dat seama că buşonul rezervorului era desfăcut.
La scurt timp de la sesizare, Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au reuşit să identifice în trafic autoturismul în cauză şi să-l oprească la intersecţia străzilor Independenţei cu Victoriei. La volanul autoturismului, poliţiştii rutieri au identificat un tânăr, de 18 ani, din municipiu, iar în portbagajul maşinii au fost găsite mai multe canistre goale din plastic.
În urma extinderii cercetărilor poliţiştii au constatat că duminică, 12 martie, cel în cauză ar fi sustras 100 litri motorină, din acelaşi utilaj parcat la balastieră.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Poliţiştii din Groşi au prins un hoţ

Poliţiştii din Groşi au identificat un tânăr, bănuit că ar fi pătruns într-o societate comercială din Coruia, de unde a sustras mai multe bunuri. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii din Groşi au dus la identificarea unei persoane, bănuite de comiterea unui furt, comis pe raza localităţii Coruia. Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au constatat că, în data de 18 februarie, tânărul, de 28 de ani, ar fi pătruns prin efracţie într-o societate comercială şi ar fi sustras bunuri alimentare şi nealimentare, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.000 lei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului şi tragerea acestuia la răspundere.

Controale în trenurile de călători

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi şi cei din Sighetu Marmaţiei au acţionat, marţi, pentru combaterea contrabandei cu tutun şi a călătoriilor frauduloase. În cadrul controalelor efectuate, poliţiştii au găsit, într-o plasă de rafie, în podul grupului sanitar, din trenul care se deplasa pe relaţia Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei, 100 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor şi tragerii acestora la răspundere sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Pericolul din spatele monitorului

Este o realitate faptul că internetul ne-a invadat viaţa şi că, pe zi ce trece, devenim tot mai dependenţi de serviciile pe care acesta le oferă, respectiv cumpărături sau plăţi, conversaţii, vizionări de filme etc. Dar dincolo de beneficiile pe care le oferă, internetul ne poate transforma uneori în victime.
Şi pentru că, tinerii sunt cei mai deschişi la noile tehnologii, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit, marţi, cu elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, din Baia Mare, pentru a discuta despre pericolele care se ascund dincolo de monitor.
Elevii, fiecare cu conturi pe paginile de socializare, s-au dovedit buni cunoscători ai acestui domeniu. Unii dintre ei, cu liste impresionante de prieteni, majoritatea necunoscuţi, sunt posibile victime ale fenomenului de bullying tot mai răspândit în mediul online. Fenomenul constă în excluderea, umilirea sau luarea în derâdere a cuiva, şi poate îmbrăca şi alte forme de abuz emoţional şi fizic.
Dezbaterea s-a axat pe situaţiile care conduc la acest fenomen precum şi efectele asupra tuturor celor implicaţi, indiferent de rolul de victimă, agresor sau martor. Cu exemple concrete expuse, poliţiştii le-au transmis elevilor sfaturi pentru a nu ajunge în situaţii critice dar şi cum să contracareze eventualele atacuri venite din partea instigatorilor.
De asemenea, elevii au fost avertizaţi cu privire la faptul că, în spatele unui profil se pot ascunde persoane care îşi declină o identitate falsă. Acestea, cu ajutorul unor strategii persuasive, îi pot convinge să le trimită fotografii cu caracter indecent sau compromiţător. De aici mai este doar un pas până la şantaj sau alte forme de hărţuire şi intimidare.
În cadrul discuţiilor interactive, poliţiştii i-au sfătuit pe elevi să apeleze la poliţie ori de câte ori consideră că sunt în pericol sau să solicite consiliere şi îndrumare apelând la Asociaţia Telefonul Copilului, 116111.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.