Acţiune în parteneriat de Ziua Mondială a Sănătăţii

0
369

În fiecare an, în data de 7 aprilie se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii. Asociaţia Esperando în parteneriat cu Liceul Vasile Lucaciu au marcat joi această zi printr-o activitate comună.
Invitaţi la această acţiune au fost reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Ambulanţă. La activitate au fost prezenţi elevi din clasa a IX, coordonaţi de prof. Lucia Şerba, copii, tineri, adulţi cu nevoi speciale, însoţiţi de angajaţi şi voluntari ai Asociaţiei Esperando.
Scopul activităţii a fost acela de a promova un stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi tinerilor şi de a informa cu privire la factorii de risc asupra sănătăţii. Reprezentanţii Centrului Judeţean de Ambulanţă au prezentat şi tehnici de prim-ajutor importante, care este bine să fie cunoscute de cât mai multe persoane.
Au fost aduse în discuţie acţiuni şi comportamente care duc la o stare de sănătate mai bună şi la un stil de viaţă echilibrat.
Ralph Waldo Emerson spunea că “Prima bogăţie a omului este sănătatea”. Educaţia pentru sănătate ar trebui să fie o preocupare constantă în rândul comunităţii deoarece sănătatea necesită o îngrijire corespunzătoare de către fiecare dintre noi. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.