Profesori Bologna, nominalizaţi de studenţii băimăreni

0
1234

La Palatul Cotroceni din Bucureşti, astăzi, 19 mai, se vor înmâna titlurile de Profesor Bologna, în cadrul Galei Profesorului Bologna.
Studenţii maramureşeni au făcut şi ei mai multe nominalizări pentru această competiţie. Printre cei nominalizaţi se numără: lector doctor Cristian Liviu Vele, din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare, despre care tinerii au arătat că „este sociabil, prietenos şi deschis, mereu cu dorinţa de autodezvoltare. A participat la diverse sesiuni de comunicări ştiinţifice. De asemenea, se individualizează prin faptul că este un bun orator, explică bine ceea ce este neclar, încurajează studenţii să facă voluntariat şi activităţi extracurriculare şi este deschis la idei noi”.
Conf.univ.dr. Delia Suiogan va primi şi ea titlul de Profesor Bologna, după ce studenţii au motivat că „are o relaţie de prietenie cu studenţii dumneaei. Se remarcă prin faptul că stimulează creativitatea studenţilor şi gândirea critică, stabileşte metoda de predare şi evaluare împreună cu studenţii, explică ceea ce cuprinde fişa disciplinei, încurajează şi desfăşoară activităţi extracurriculare. De asemenea, nu face diferenţe între studenţi, încercând să îi facă pe toţi să evolueze în acelaşi timp şi plusează acolo unde mai este de lucrat”.
Printre câştigătorii titlului de Profesor Bologna se numără şi Vasile Adrian Chira, lector universitar doctor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul universitar Nord Baia Mare. „Studenţii apreciază cursurile interactive şi practice ale domnului profesor, iar faptul că informaţiile pe care acesta le furnizează sunt de actualitate le este de ajutor. Este un bun orator şi se foloseşte de mijloace tehnologice pentru a preda. Împreună cu studenţii, face fotografii şi organizează expoziţii de fotografie şi pictură, acesta predând discipline din aria artelor plastice. Este de apreciat faptul că dumnealui a înfiinţat domeniul Foto-Video la Universitatea din Baia Mare”, au apreciat studenţii.
Un profesor non-conformist, pe placul tinerilor, este Andrei-Alexandru Achim, catalogat ca fiind „un super profesor”. Este considerat de mulţi dintre studenţi ca fiind cel mai tare profesor al lor.” Este o adevarată enciclopedie uma­nă, încurajând şi răspunzând la întrebările studenţilor. Foloseşte tehnologia la cursuri şi organizează sesiuni de comunicare ştiinţifică, vizionări de filme pentru toţi studenţii şi vizite la muzee pentru disciplina Estetică. Este un mare susţinător al campaniei „6% pentru educaţie” şi consideră că tinerii ar trebui să studieze un domeniu pentru că le place, nu pentru că sunt obligaţi”.
De asemenea, profesor universitar doctor inginer în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca – Centrul universitar Nord Baia Mare, Radu Coteţiu este „un model demn de urmat pentru studenţii săi. Aceştia consideră că modul în care domnul profesor îi tratează este excelent şi apreciază că pot purta discuţii libere cu dumnealui. Exemplele pe care le dă în timpul cursurilor sunt concrete şi practice, metoda de evaluare este stabilită împreună cu studenţii, le oferă constant acestora feedback şi îi informează despre oportunităţile de internship. De asemenea, el a fost decan al Facultăţii de Inginerie, membru în diverse comitete ştiinţifice, membru în Senatul Universităţii şi membru în Consiliul Facultăţii de Inginerie”. Începând cu 27 februarie şi până în 19 martie 2017, studenţii au avut ocazia să îşi nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincţia de Profesor Bologna. Gala Profesorului Bologna este realizată în colaborare cu Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială din Universitatea din Bucureşti (AS-SAS), organizaţie membră a ANOSR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.