Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony-Anhalt a propus dezvoltarea unor relaţii turistice între Maramureş şi Germania

0
785

Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony -Anhalt din Germania a fost primit, miercuri seara, de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alãturi de delegaţia care l-a însoţit la discuţii. Un vechi prieten al Maramureşului – prima sa vizitã în Maramureş fiind în anul 2011- , deputatul german este preşedintele Asociaţiei de Turism din landul Saxony -Anhalt. Discuţiile purtate în cabinetul şefului administraţiei judeţene au vizat, în principal, domeniul turismului. Parlamentarul german a arãtat cã a ajuns încã de luni în România, oprind la Alba Iulia, dar apoi paşii l-au adus în Maramureş.

”Baia Mare şi Maramureşul înseamnã turism. Turismul este cel mai aproape de inima mea, iar în judeţul vostru, turismul este o temã actualã. În urma numeroaselor vizite pe care le-am fãcut aici, am aflat cã Maramureşul este ceva special. Situat la poalele Munţilor Carpaţi, acest judeţ este spectaculos prin frumuseţea sa. Îmi doresc o colaborare între Maramureş şi Asociaţia Turisticã pe care o conduc, motiv pentru care aş dori sã aflu cât mai multe despre ceea ce puteţi oferi turiştilor”, a precizat  Lars Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony -Anhalt.
Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea a subliniat faptul cã, de la schimbarea conducerii Consiliului Judeţean, în vara anului trecut, noul executiv şi-a stabilit o strategie care sã ducã la dezvoltarea şi promovarea turismului atât în ţarã, cât şi înafara graniţelor ţãrii. ”Încercãm, cât mai mult, sã participãm la marile târguri de turism, sã stabilim relaţii bilaterale cu diferite state din Europa. De numai douã sãptãmâni, am finalizat în Maramureş un proiect la care am lucrat foarte mult, Zilele Maramureşului. Timp de o sãptã­mâ­nã am invitat misiuni diplomatice din aproape toate colţurile lumii sã cunoascã frumuseţile judeţului nostru, iar turoperatorilor prezenţi aici le-am pregãtit un program amãnunţit de vizitare a principalelor obiective turistice. Toate cheltuielile au fost suportate de cãtre Consiliul Judeţean Maramureş, deoarece intenţia noastrã a fost ca, cei aproape 30 de reprezentanţi ai diferitelor state, sã se întoarcã în ţãrile lor şi sã discute despre Maramureş. Suntem conştienţi de faptul cã turismul fãrã infrastructurã nu se poate dezvolta, însã noi sperãm ca, pânã în toamna acestui an, avioanele sã zboare pe şi de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Mai multe firme low-cost şi-au exprimat deja intenţia de a opera de la noi, existând interes în acest sens. Tot în sprijinul turismului, începem un program ţintit de reabilitare a drumurilor judeţene, fiind în plan, doar în acest an, 220 de kilometri de drum pentru care am obţinut deja finanţare”, a declarat preşedintele Con­siliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Şeful administraţiei judeţene a precizat cã suntem interesaţi de orice mod în care putem promova Maramureşul ca destinaţie turisticã finalã, iar potrivit datelor existente, foarte mulţi turişti germani au ales judeţul nostru pentru diferite concedii, în ultima perioadã.
Parlamentarul landului german s-a interesat şi de oportunitãţile de schi din judeţul nostru şi s-a vorbit despre cele douã staţiuni montane, Cavnic şi Borşa. ”Turismul este una din industriile uşoare cu cea mai mare dezvoltare în lume, iar investiţiile în turism şi în infrastructurã fac oamenii zonei sã rãmânã acolo. Turismul oferã locuri de muncã care nu pot fi transferate. Este important ca land-urile germane sã cunoascã frumuseţile Maramureşului şi mã voi ocupa personal sã promovez cât mai mult aceastã zonã minunatã”, a declarat Lars-Jörn Zimmer.
În finalul discuţiilor, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a propus o înfrãţire între Maramureş şi landul Saxony -Anhalt din Germania, urmând ca, în cel mai scurt timp, reprezentanţii instituţiei judeţene maramureşene sã demareze corespondenţa cu regiunea germanã, pentru concretizarea cât mai rapidã a acestui acord, care va aduce la relaţii bilaterale profitabile tuturor pãrţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.