Automobilele cu ITP expirată nu vor mai avea dreptul să circule

0
249

Autorităţile instituie măsura de suspendare de drept a înmatriculării pentru autoturismele care au Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Situaţiile în care se propune producerea suspendării de drept a înmatriculării vizează următoarele:
• noul proprietar (cum­părător) nu solicită tran­scrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului
• expirarea / anularea inspecţiei tehnice periodice a vehiculului.
Suspendarea înmatriculării este o „operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public”.
Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine şi la data expirării sau, după caz, a anulării inspecţiei tehnice periodice şi încetează la data la care vehiculul trece la o nouă inspecţie tehnică periodică. (…) Autoritatea competentă de înmatriculare, respectiv Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor înregistrează suspendarea înmatriculării în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate.
Aşadar, mare atenţie la data de expirare a Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP), care este trecută pe certificatul de înmatriculare. Dacă ITP, care se face acum din doi în doi ani pentru autoturisme, a expirat, nu veţi mai putea circula cu autoturismul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.