Tîrgurile de porci sînt închise!

0
237

Cauza: suspiciunile de pestă porcină. Afectat este nu doar judeţul Maramureş, ci şi celelalte judeţe de la graniţa cu Ucraina.
Pentru a evita toxiinfecţiile alimentare şi infestarea cu parazitul Trichinella spiralis, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş le recomandă cetăţenilor care cumpără porci vii de acasă de la crescători şi îi taie în gospodăria proprie, în sistemul tradiţional, să facă analiza trichineloscopică înainte de a consuma din carne. Se interzice vînzarea acestei cărni şi a produselor preparate din această carne. Este permis doar consumul familial al cărnii tăiate în gospodăria proprie. Carnea nu trebuie consumată înainte de a fi analizată de către medicul veterinar, la trichineloscop. În caz că medicul veterinar descoperă infestare cu paraziţi, proprietarul animalului depistat pozitiv va fi despăgubit la valoarea de piaţă, cu condiţia ca animalul să fi fost identificat (crotaliat) şi să apară în baza naţională de date pe numele său.
Atenţie, comercializarea porcilor vii în tîrguri este interzisă! Mişcarea porcilor vii din ferme şi gospodării ţărăneşti se poate face doar către abator sau către alte ferme sau către gospodării. Prin urmare, cine vrea să cumpere un porc viu şi să-l taie în gospodăria proprie va putea face acest lucru, direct de la crescători. Nu din tîrguri, care sînt închise. Cel puţin aşa scrie în Comunicatul de presă pe care ni l-a trimis DSVSA Maramureş, ieri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.