Trei cetăţeni de origine asiatică, opriţi la frontieră

0
168

Poliţiştii de frontieră din Borş au depistat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 300 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.
Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din India şi unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, care au intrat legal în ţară. Ei au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au recurs la această metodă pentru că nu deţineau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu mijloace de transport în comun până în localitatea Borş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos pînă în momentul reţinerii.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Două autoturisme, căutate în Franţa şi Germania, depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Borş au depistat două autoturisme, marca BMW 420 D, înmatriculat în Germania, şi BMW X6, înmatriculat în Franţa, care figurează ca fiind bunuri „pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”, cu menţiunea „confiscare”, alertă introdusă de autorităţile germane şi franceze.
Ambele autoturisme BMW, modelul 420D, an de fabricaţie 2014, în valoare de aproximativ 49.000 euro şi modelul X6, an de fabricaţie 2011, în valoare de aproximativ 21.000 euro, au fost indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.