Un poliţist aflat în timpul liber a prins un tâlhar

0
323

Un poliţist din cadrul SAS Maramureş, aflat în timpul liber, a urmărit un tânăr, care furase geanta unei femei, l-a prins şi imo­bilizat. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş, aflat în timpul liber, a auzit joi seara, în jurul orei 22, o femeie care striga după ajutor pe strada Victoriei, din Baia Mare. Poliţistul a observat apoi doi tineri care, după ce au smuls poşeta femeii, au fugit printre blocuri. Fără a sta pe gânduri, poliţistul a pornit în urmărirea lor, reuşind să-l prindă şi să-l imobilizeze pe unul dintre ei până la sosirea forţelor de poliţie solicitate în sprijin.
Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat-o pe victimă, o femeie domiciliată în Nistru, şi faţă de tânărul prins, domiciliat în judeţul Satu Mare, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Spirit civic • În Baia Mare – un hoţ a fost prins cu ajutorul unui cetăţean

Un bărbat, de 48 de ani, din Băiţa, care a sustras poşeta unei femei, din Baia Mare, a fost prins de un băimărean curajos şi imobilizat până la sosirea poliţiştilor. Poliţiştii maramureşeni promovează spiritul civic, încurajează cetăţenii să ia atitudine, îi mulţumesc băimăreanului şi-l felicită pentru curajul său.
Joi seara, la ora 20, o băimăreancă, de 56 ani, care se deplasa pe strada Cuza Vodă, din municipiu, a rămas fără poşeta pe care o purta pe umăr, după ce, doi bărbaţi necunoscuţi i-au sustras-o. După comiterea faptei, cei doi au fugit, iar victima a început să strige după ajutor şi să sesizeze poliţia prin SNUAU 112.
Un băimărean, care se afla în zonă, şi care i-a văzut pe cei doi hoţi nu a rămas indiferent: a fugit după ei, a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei pe B-dul Decebal şi să-l imobilizeze până la sosirea poliţiei.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Comerţul ilicit în vizorul poliţiştilor

– dosare penale pentru 4 infracţiuni şi amenzi în sumă de 15.000 lei –
Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite reprezintă o prioritate a poliţiştilor maramureşeni. În urma unor controale efectuate în această săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit dosare penale pentru 4 infracţiuni constatate şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei.
În perioada 6 – 7 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale şi pentru prevenirea şi combaterea contrafacerii de mărfuri.
În urma controalelor efectuate la sediile mai multor societăţi comerciale şi persoane fizice, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, au confiscat 1.900 ţigarete de contrabandă şi au ridicat în numerar 1.060 lei. De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 15.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.