Ştiinţa Electro Sistem, 74 de medalii la Campionatele Naţionale

0
170

În perioada 18-21 ianuarie în Pasul Bucin, din judeţul Harghita, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Orientare pe Schiuri, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Orientare şi la care s-au aliniat toate cluburile de profil din România. Eforturile organizatorilor în vederea desfăşurării în bune condiţii a întrecerilor a fost unul imens, deoarece codul galben de ninsori a afectat şi această parte a ţării. Ei nu s-au dat bătuţi şi au muncit non-stop, mai ales la rebătătorirea urmelor, iar la final echipa de arbitri, condusă de însuşi preşedintele FRO, dl. Gheorghe Dinu, a primit sincere felicitări din partea celor prezenţi pentru imensul efort depus.
Deşi pînă acum această iarnă a fost una săracă în zăpadă, sportivii de la CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare s-au pregătit foarte serios pentru aceste importante întreceri. Pentru aceasta ei au fost nevoiţi să facă naveta zilnică spre zone înzăpezite, pentru a putea intra în formă maximă, dar şi pentru a-şi apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România. Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puţin de 74 de diplome au reuşit să depună sportivii băimăreni în vitrina clubului, reuşind astfel un nou record de distincţii cucerite la un Campionat Naţional! Absolut toţi componenţii lotului prezenţi la acest eveniment şi-au adus contribuţia la această performanţă, fiecare dintre ei reuşind să cucerească cel puţin o medalie, în unele categorii podiumul de premiere fiind ocupat în întregime de sportivii băimăreni. Performerii acestor întreceri sînt de departe Andreea Manu (la F14) şi Alexandra Roman (la F16), de altfel singurii competitori din întreg concursul ce au obţinut cinci titluri de campion din cinci posibile. În plus, Ionuţ Crişan (M18) a obţinut şi el cinci medalii, patru de aur la categoria lui de vîrstă, iar a cincea fiind o medalie de argint în cadrul ştafetei de seniori elită, medalie ce poate fi considerată la fel de valoroasă.
În urma acestor frumoase rezultate, a fost absolut firesc ca gruparea băimăreană condusă de antrenorii Lucia Pop şi Istvan Sebestyen să îşi menţină în continuare supremaţia în Orientarea pe Schiuri, CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare dominînd de mulţi ani încoace aceste întreceri. Rezultatele obţinute de Ştiinţa Electro Sistem: F21 Roxana Culcean – 1 medalie de aur, 4 de argint, 0 de bronz; F18 Alina Tecă – 3-2-0; F18 Denisa Ghiţ – 0-2-1; F16 Alexandra Roman – 5-0-0; F16 Alexandra Creciun – 0-2-3; F14 Andreea Manu – 5-0-0; F14 Codruţa Sabou – 0-0-1; F12 Tania Sabou – 3-0-0; F12 Carla Sebestyen – 0-0-1; F45 Lucia Pop – 0-3-0; M21 Istvan Sebestyen – 0-2-0; M20 Sergiu Mate – 0-0-1; M20 Alexandru Biro – 1-2-0; M18 Vlad Peleş – 0-2-1; M18 Ionuţ Crişan – 4-1-0; M16 Alexandru Catană – 1-2-2; M16 Adrian Iacob – 2-1-1; M16 Cătălin Vădean – 2-1-0; M14 Luca Strâmbu – 1-1-0; M14 Gabriel Catană – 0-3-0; M14 David Hreniuc – 3-1-1; M12 Alexandro Kotai – 0-2-0.
În această iarnă a mai rămas o singură competiţie majoră internă la care vor lua startul componenţii clubului, respectiv Cupa României la Orientare pe Schiuri, competiţie ce se va desfăşura la Izvoare în perioada 17-18 februarie. În plus, 6 dintre sportivi se vor deplasa în Bulgaria în perioada 2-8 februarie pentru a reprezenta România la Campionatele Europene de Orientare pe Schiuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.