Pasa proastă continuă

0
185

• CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda 20-29 (10-13) •

CS Minaur Baia Mare nu şi-a revenit după eşecul de la Focşani şi a înregistrat o nouă înfrîngere în Liga Zimbrilor la hand­bal masculin. Echipa lui Raul Fotonea a cedat în confruntarea de pe te­ren propriu din cadrul etapei 17, fiind învinsă de mult mai cotata AHC Potaissa Turda, scor 20-29 (10-13), astfel că adversarul de sîmbătă conduce acum cu 1-2 în confruntările oficiale din sezonul 2017-2018.
Jocul echipei noastre a lăsat de dorit, băimărenii avînd aceeaşi prestaţie mediocră de la Focşani. Dacă CS Minaur a sperat pînă în ultima clipă că-i poate legitima pe Vilovski şi Dragas, Turda, în schimb, i-a avut la dispoziţie pe Irimuş, Ghiţă şi Stamate, jucători transferaţi în pauza de iarnă. Ne este greu să anticipăm că meciul ar fi avut alt deznodămînt cu cei doi în teren, însă e clar că e nevoie de aportul celor doi pentru ca Minaur să-şi atingă obiectivul de a accede în play-off. În continuare, băimărenii sînt obligaţi de a obţine 15 puncte din următoarele 9 etape pentru a fi siguri că se vor afla între primele opt echipe, în punctajul necesar fiind inclus şi meciul de la masa verde cu Odorhei. Practic, e vorba de patru victorii pe teren, iar programul ne indică faptul că majoritatea punctelor pot fi culese din meciurile de acasă.
Gazdele au ţinut aproape de adversar doar pînă la scorul de 3-3 (min. 7′), iar de aici încolo Turda a preluat controlul total. A marcat de trei ori la rînd, 3-6 (min. 12′), diferenţă pe care şi-a consolidat-o pe tot parcursul primei reprize. Nici în partea secundă Minaur nu a impresionat deloc, Potaissa a păstrat constant o diferenţă de 2-3 goluri, pentru ca totul să devină clar din minutul 42 încolo. Oaspeţii se desprind decisiv şi se impun în sala „Lascăr Pană” cu 20-29, continuînd totodată cursa de urmărire în lupta cu Steaua pentru primul loc. • Sala sporturilor „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 1.200. • Au arbitrat: Robert Harabagiu/Silviu Stănescu (Moreni). Observator FRH: Gheorghe Năsturel (Reşiţa). • Aruncări de la 7 m: 5-2 (transformate: 2-1; au ratat: Ragot 2, Popescu, respectiv Zacaciurin). Minute de eliminare: 2-10. • CS Minaur Baia Mare: R. Pop (7 intervenţii), Bucătaru (2 intervenţii, a apărat un 7 m) – Lazic 4, Marta 4, Ragot 4 (1 din 7 m), D. Mureşan 2, Nagy 1, A. Popescu 1 (1), Haiduc 1, Câmpan 1, Căbuţ 1, Halcă 1, Y. Pop, Cristescu, Sabou, B. Mihai. Antrenor: Raul Fotonea. • AHC Potaissa Turda: Irimuş (15 intervenţii, a apărat un 7 m), Varo (2 intervenţii, a apărat un 7 m), Fleşer (a apărat un 7 m) – Ghiţă 6, Ignat 4, Cântec 4, Thalmaier 3, Rotaru 3, Savic 2, Iancu 2, Stamate 2, R. Lazăr 1, Zacaciurin 1 (1), Pintoiu 1. Antrenor: Horaţiu Gal.
În etapa 17 din Liga Zimbrilor s-a mai disputat un singur meci, AHC Dobrogea Sud a învins pe CS Politehnica Iaşi cu 32-27, iar CSM Făgăraş a cîştigat la masa verde cu 10-0 confruntarea cu HC Odorhei. Restul partidelor s-au desfăşurat ieri, iar azi va avea loc meciul dintre CSM Bucureşti şi Steaua Bucureşti, partidă care va începe la ora 18.00, în direct la Digi Sport şi Telekom Sport.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.