Au început lucrările la fabrica „de avioane” lângă aeroport

2
3819

Au început lucrările la noua investiţie la fabrica de la Dumbrăviţa, ce îşi construieşte o hală exact lângă Aeroportul din Tăuţii Măgherăuş, . Astfel, pe cele 41 hectare de teren va apărea o hală uriaşă în care se vor asambla componentele de avioane, produse la Dumbrăviţa.

Noua fabrică va crea sute de locuri de muncă, însă activitatea ei este strâns legată de deschiderea Aeroportului Internaţional Maramureş. Anton Ardelean, primarul din Tăuţi, ne-a explicat: „Apare încet investiţia mare a UAC-ului, cu 1.500 locuri de muncă, în partea de sud a aeroportului, cu zonă de acces până pe pistă pentru transport cargo mediu şi greu. Ce înseamnă asta? Că tot ce va produce Dumbrăviţa nu se va trimite mai departe ca acum, ci se va asambla la Tăuţii Măgherăuş, iar apoi se vor trimite pe calea aerului. Am înţeles că au contracte ferme pe cinci ani de acum înainte cu marile firme de avioane. Deci ei sunt foarte legaţi de deschiderea aeroportului. Cu cât au o legătură mai rapidă cu restul lumii, cu atât e mai bine. Acum ce fac este să ducă toate componentele în port pentru a le trimite la beneficiari, lucru ce necesită un timp mai mare. Noi le-am dat 41de hectare lângă aeroport şi deja au început lucrările. Sunt foarte grăbiţi ca să le termine şi nu stau deloc. Îi deranjează însă aeroportul închis. Se tem să nu termine ei fabrica, iar aeroportul să fie tot închis…”.
O hală pe 16 hectare!
Investiţia de lângă aeroport este una de mare amploare. Ea va avea legătură cu lumea largă pe toate căile posibile, însă cea aeriană este primordială: „Ei construiesc lângă aeroport, pentru început, o hală de 16 hectare, care va avea drum de legătură până la pistă. De asemenea, linia de tren trecând pe lângă ei, vor să construiască acces şi pe calea ferată până în fabrică. Vor practic să folosească toate căile de transport: rutier, pe apă, prin aer, însă calea aeriană este cea mai importantă. De aceea deschiderea aeroportului este ca aerul pentru ei. Ba mai mult, cred că vor avea şi zboruri charter, atât ei, cât şi celelalte fabrici mari din zona noastră. Toţi suferă din cauza aeroportului închis, din cauză că oamenii de afaceri circulă şi vor să o facă cât mai repede, să nu piardă vremea pe drumuri”, a conchis edilul din Tăuţii Măgherăuş.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.