CJ Maramureş şi Ambasada Austriei organizează un eveniment comun

0
396

• pe tema serviciilor de gospodărire comunală

Joi, 1 martie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a primit vizita reprezentanţilor Ambasadei Austriei – Secţia Comercială. Ataşatul comercial Vera Maier şi directorul de Birou, Ştefan Tătar, au solicitat această întâlnire în vederea pregătirii evenimentului organizat în comun de instituţia Consiliului Judeţean Maramureş şi Ambasada Austriei – Secţia Comercială, respectiv un simpozion economic austriaco-român cu tema “Tehnologie şi servicii pentru gospodărirea comunală”, care va avea loc în 15 martie 2018, în Baia Mare.
Acest eveniment face parte din misiunea economică anuală a Ambasadei Austriei, iar în anul 2018 tema aleasă a fost cea a gospodăririi comunale. În proiect sunt implicate mai multe judeţe din centrul şi nordul Transilvaniei, răspunzându-se astfel multiplelor solicitări depuse de firmele austriece din domeniu, care doresc să stabilească colaborări cu firme similare din România. Reprezentanţii din Austria caută în România parteneri locali implicaţi în proiecte de gospodărire comunală, cărora le pot pune la dispoziţie expertiza lor, dar şi un know how de ultimă generaţie.
Judeţul nostru a fost selectat ca parte în această acţiune, în urma solicitărilor exprese a diferitelor companii austriece care doresc să stabilească contacte şi viitoare colaborări cu firmele din Maramureş. Până în prezent, 13 companii austriece şi-au confirmat participarea, iar judeţul nostru va implica autorităţile locale interesate de subiect, respectiv cele care au deja experienţe şi bune practici în acest domeniu, alături de asociaţiile de dezvoltare intercomunale relevante cum sunt S.C. Drumuri şi Poduri Maramureş S.A. sau Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş.
Evenimentul are o parte importantă dedicată networking-ului, respectiv schimbului de bune practici, stabilirea de contacte şi identificarea unor posibile puncte de colaborare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.