6 milioane de lei au fost alocaţi din bugetul judeţului pentru transferuri curente la Aeroport

0
167

• 22 de milioane de lei reprezintă transferuri de capital •

Din bugetul propriu al judeţului Maramureş, pentru anul 2018, 6.000 mii lei au fost alocaţi pentru transferuri curente, în timp ce 22.000 mii de lei reprezintă transferuri de capital. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a precizat faptul că, pentru anul 2018, instituţia judeţeană asigură o creştere semnificativă a resurselor financiare puse la dispoziţia Aeroportului Internaţional Maramureş.

”Dacă vorbim despre cheltuielile cu bunurile şi serviciile, vorbim despre o creştere de un milion de lei. În 2017, am avut un buget de 5 milioane de lei, iar pentru 2018 am propus un buget de 6 milioane de lei doar pentru asigurarea funcţionării Aeroportului Internaţional Maramureş. Vorbim, apoi, despre 15 milioane de lei pe care, conform Legii Bugetului de Stat, i-am primit pentru plata în continuare a lucrărilor efectuate pentru modernizarea şi prelungirea pistei aeroportului, iar în plus, o sumă de 7 milioane de lei a fost acordată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Maramureş pentru a achiziţiona parte din utilajele şi echipamentele necesare pentru operaţionalizarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional”, a precizat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.
Preşedintele CJ a subliniat, în cadrul şedinţei plenului, că a discutat, în această perioadă, atât cu directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda, cu colegii din executivul CJ, cu reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, cât şi cu foarte multe instituţii centrale, respectiv Ministerul Transporturilor, ROMATSA, Autoritatea Aeronautică despre un calendar pe care să îl aibă în vedere Aeroportul Internaţional Maramureş pentru operaţionalizarea zborurilor.

“Îl vom face răspunzător pe directorul Dorin Buda”

”L-am văzut, în repetate rânduri, pe directorul Dorin Buda oferind declaraţii publice presei în această perioadă, deşi eu am precizat că nu mai fac afirmaţii privind reluarea zborurilor până nu voi vedea avioanele decolând şi aterizând pe pistă. Dorin Buda a dat însă anumite termene, iar dacă ne gândim la efortul pe care Consiliul Judeţean Maramureş îl face la începutul acestui an pentru a asigura salariile – fonduri mult mai mari decât anul trecut -, pentru a asigura achiziţionarea echipamentelor, pentru a plăti în continuare lucrările efectuate acolo, îl vom face răspunzător pe directorul Dorin Buda pentru a fi respectat acest calendar pe care l-a făcut deja public. Şi tot public îi atrag atenţia că mă aştept să fie respectate toate termenele pe care singur le-a oferit în diferitele interviuri oferite presei maramureşene. Astfel, aşteptăm să avem într-adevăr, în luna mai sau iunie, zboruri interne, iar directorul Dorin Buda va veni din nou în faţa plenului pentru a ne prezenta situaţia de fapt. Dacă se va zbura de pe Aeroportul Internaţional Maramureş aşa cum afirmă directorul Buda, îl vom lăuda, însă dacă acest termen nu va fi respectat, va fi responsabil de afirmaţiile sale. Eu cred, însă, că vom avea cu adevărat zboruri în următoarele două, maximum, trei luni, deoarece ştiu lucrările care s-au realizat până în prezent. Execuţiile au ajuns pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte reglajul fin al aparatelor necesare şi procedurile de zbor pentru diferitele aparate aşteptate să opereze pe Aeroport sunt aproape finalizate. În buget vor exista sumele necesare pentru a interveni, atât cât este nevoie, la terminal, pentru asigurarea fluxurilor de pasageri, mai trebuie doar programat acel zbor de recunoaştere şi verificare, fără de care nu putem primi certificatul de operare”, a subliniat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.