Deputatul TODORAN: Solicit ministrului de Interne sancţionarea prefectului PSD Vasile Moldovan

0
240

Deputatul PMP Adrian Todoran se arată indignat de modul în care Vasile Moldovan, prefectul judeţului Maramureş, acţionează atunci când vine vorba de soluţionarea sesizărilor care îi sunt aduse. Parlamentarul maramureşean afirmă că prefectul trebuie să fie garantul respectării legii în teritoriu şi nu un scut protector pentru săvârşirea de infracţiuni.
La începutul lunii martie, Adrian Todoran sesiza Instituţia Prefectului cu privire la faptul că în Comuna Repedea, primăria din localitate a achiziţionat în mod ilegal un autoturism marca Dacia Duster, în valoare de 17 mii euro. Pentru că nu aveau un act oficial care să se aprobe cumpărarea maşinii, primarul Ioan Miculaiciuc şi secretarul Pavel Popovici au recurs la un fals, modificând o hotărâre de Consiliu Local şi prevalându-se de ea pentru a procura autoturismul.
În răspunsul său, prefectul Vasile Moldovan se spală pe mâini, aratând că nu e de datoria sa să analizeze modul în care s-a achiziţionat maşina, cu toate că din actele prezentate rezultă un fals grosolan şi o evidentă deturnare de fonduri. Deputatul Adrian Todoran afirmă că va merge mai departe, sesizându-l pe ministrul Afacerilor Interne, căruia îi va cere sancţionarea prefectului de Maramureş.
„Este inadmisibil ca reprezentantul Guvernului pe plan local şi în acelaşi timp garantul respectării legii la nivel local, aşa cum este el definit de lege, să procedeze în această manieră. Adică instituţia care veghează la aplicarea corectă a legii afirmă că nu e de competenţa sa să verifice legalitatea unor acte, legalitatea achiziţionării unui bun, modul în care funcţionează o primărie? I-am prezentat prefectului Vasile Moldovan toate actele de care avea nevoie pentru a înţelege ilegalitatea crasă comisă de o instituţie publică din judeţ. Inclusiv hotărârea falsificată şi semnată de primar şi secretar.
Dar pentru prefectul cu haina PSD pe el nu contează aceste aspecte. Sunt irelevante. El e pus acolo să citească silabisit alocuţiuni la manifestările publice la care participă şi să dea bine în fotografii. În afară de scurtele şi irelevantele speech-uri reproduse de pe foaie, la momente festive, prefectul de Maramureş e inexistent. Iar atunci când i se aduce la cunoştinţă săvârşirea unor fapte cu implicaţii penale, se face că plouă. Oare cum reacţiona dacă primarul din Repedea nu era pesedizat? Sunt convins că dacă era din opoziţie, se găsea o cale legală pentru a se verifica aspectele despre care a luat la cunoştinţă şi chiar ar fi sesizat organele judiciare.
Voi adresa o interpelare ministrului de Interne şi îi voi cere sancţionarea prefectului Vasile Moldovan pentru încălcarea atribuţiilor care îi revin, conform legii”, declară deputatul PMP Adrian Todoran.
Pe lângă sesizarea Prefectului de Maramureş cu privire la cazul de la Repedea, deputatul Adrian Todoran l-a înştiinţat şi pe primul ministru, solicitându-i să ia măsurile care se impun.
Cătălin MAN
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.