Viitorii agenţi de poliţie au început stagiul de practică

0
737

Copleşiţi de emoţii, 74 de elevi ai Şcolilor de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au păşit pragul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru a începe stagiul de practică, ce se va derula în perioada 14 mai – 4 septembrie.
În mod decisiv, etapa stagiului de practică este una extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât, pentru acoperirea deficitului de personal, perioada de şcolarizare s-a redus la un an.
Şeful inspectoratului, comisar-şef de poliţie Grozavu Liviu Constantin, i-a întâmpinat şi i-a felicitat pentru că au ales profesia de poliţist, care nu e dintre cele mai uşoare, dar care poate oferi multe satisfacţii atunci când se consolidează pe muncă susţinută, corectitudine şi profesionalism. Totodată, şeful inspectoratului le-a adresat un mesaj de încurajare, exprimându-şi convingerea că, prin ambiţie şi integritate, implicare şi responsabilitate, vor reuşi să obţină performanţa la care aspiră şi să se alăture profesioniştilor în domeniu.
Ofiţerii Serviciului Resurse Umane şi ceilalţi şefi de structuri din cadrul IPJ Maramureş i-au instruit pe elevi cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi la conduita pe care trebuie să o adopte.
Sub supravegherea şi îndrumarea unui tutore profesional, elevii îşi vor valorifica aspectele teoretice însuşite la orele de curs, la structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurală, precum şi la posturile de poliţie comunală.

În Baia Mare
Un tînăr a fost reţinut pentru tîlhărie
Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat un băimărean, bănuit de comiterea unei tâlhării, în mai puţin de 24 de ore de la sesizarea faptei. Faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Duminică după-amiaza, o băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima unei tâlhării. Femeia, în vârstă de 72 de ani, a precizat că, în timp ce se deplasa pe strada Ştefan Luchian, o persoană necunoscută a deposedat-o prin violenţă de poşetă. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 600 lei. În ciuda impactului emoţional, victima a reuşit să ofere poliţiştilor câteva semnalmente ale autorului, care le-au fost de folos poliţiştilor în investigarea faptei.
Prinderea şi luarea unor măsuri în cazul celor care pun în pericol siguranţa şi integritatea cetăţenilor reprezintă o prioritate pentru poliţiştii de investigaţii criminale. Astfel, şi de această dată, au fost demarate de urgenţă activităţile specifice pentru soluţionarea cazului, iar în mai puţin de 24 de ore a fost identificat un băimărean, de 17 ani, bănuit de comiterea faptei.
Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.