Activitate medico-socială, prost plătită

0
266

Probleme cu lefurile personalului din centrele medico-sociale. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Rareş Pop (foto) a semnalat în ultima şedinţă de Colegiu Prefectural că sunt sincope în acordarea salariilor în unitatea din Târgu Lăpuş. Problemele datează din luna iulie a anului trecut.

Lipsesc banii

“La centrul medico-social avem o problemă cu remuneraţia încă din iulie, anul trecut. Personalul de acolo a vrut să declanşeze şi o grevă spontană. Centrul din Târgu Lăpuş funcţionează cu 56 de paturi”, a spus directorul DSP Maramureş. Un alt centru medico-social cu 20 de paturi este deschis la Dragomireşti. Oficialii DSP afirmă că “extinderea reţelei de centre medico-sociale a venit din dorinţa de a degreva spitalele de pacienţii cu probleme predominant sociale sau probleme cronice şi de asistenţă medicală imediată, nu neapărat medicale”.

Personal insuficient

Nici cu centrele de permanenţă situaţia nu pare să fie mai pozitivă. Deşi există cereri pentru deschiderea de centre de permanenţă demersul s-a blocat momentan. Paradoxal, în timp ce solicitările se înmulţesc pentru astfel de unităţi, în Şomcuta Mare, centrul s-a închis din lipsă de personal. “Centrul de permanenţă din Şomcuta Mare şi-a închis activitatea. S-au retras medici şi au fost nevoiţi să oprească activitatea. pentru a funcţiona o unitate de acest gen trebuie să aibă minimum 5 medici. Există multe solicitări pentru a se deschide centre de permanenţă având în vedere remuneraţia per oră. Ministerul Sănătăţii a oprit această posibilitate de a se deschide centre de permanenţă deoarece s-au deschis multe centre în ţară şi au ajuns să fie foarte mari costurile”, a adăugat conducerea DSP Maramureş.
Centre de permanenţă mai există în: Baia Sprie, Dragomireşti, Seini, Ulmeni, Ariniş, Copalnic Mănăştur, Ocna Şugatag, Ruscova, Poienile de Sub Munte, Fărcaşa, Strâmtura. Prin cele 11 centre de permanenţă au trecut anul trecut 48.728 pacienţi din care 45.004 asiguraţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.