Revedere după 10 ani de la absolvirea Dreptului

0
120

Absolvenţii promoţiei 2008 de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş ” filiala Baia Mare s-au reîntâlnit la 10 ani după finalizarea studiilor. Printre absolvenţi s-au numărat Ştefan Buciuta (fost deputat din partea Uniunii Ucrainenilor din România) şi Onorica Dorca, inspector şcolar pentru învăţământul primar şi particular. Întâlnirea festivă a avut loc în 9 noiembrie 2018, în Aula Aris a Universităţii.
Onorica Dorca ne-a spus: “Nu-mi vine să cred că au trecut atâţia ani! Am fost un grup mare de absolvenţi, aproximativ 80. Bucuria revederii a fost imensă pentru noi, i-am găsit pe toţi, am revăzut în aceste momente chipuri, scene, situaţii din orele de curs. Am trăit clipe frumoase împreună şi merită să le rememorăm”.
Decanul de vârstă al absolvenţilor a fost Ştefan Buciuta, fostul parlamentar maramureşean: „Mă bucur că ne întâlnim acum după 10 ani de la absolvirea Facultăţii de Drept. Eu am fost decan de vârstă, la 64 de ani am terminat facultatea, eram pe atunci preşedintele Uniunii Ucrainenilor din Maramureş şi am vrut să fac Dreptul, să cunosc legile statului, legile României. Apoi am făcut şi masteratul în administraţie şi în statutul funcţionarului public. Mi-a plăcut mult să muncesc şi să studiez”.
La rândul său, Ioan Voiţa, fost cadru militar, a spus: „Mă bucur că am ajuns să ne vedem după 10 ani, unii cu satisfacţiile studiilor făcute şi bucurându-se de ele, ajungând avocaţi, judecători, notari, alţii au promovat în cariera militară, cum s-a întâmplat cu mine. Acum, în Anul Centenarului, nu putem decât să ne bucurăm, am rămas prieteni şi nu vom uita că am fost colegi. Facultatea de Drept am făcut-o pentru că era necesar să îmi îndeplinesc atribuţiile, să percep lucrurile şi legislaţia, pentru a face performanţă în carieră. Sunt mulţumit, am avut parte de profesori extraordinari, care ne-au ridicat nivelul de pregătire”.
După momentul festiv de la Universitate, foştii absolvenţi de la Drept s-au întrunit şi la un local din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.