Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul pentru Pr. Prof. Univ. Dr. Mihai Himcinschi

0
99

Duminică, 9 decembrie 2018, de la ora 9,30, Prea­sfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare în fruntea unui sobor format din preoții slujitori ai Catedralei.

Sfânta Liturghie Arhierească

Din sobor au făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, invitat în Baia Mare pentru a susține o conferință, Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarh, Pr. Viorel Bud, Pr. Vasile Botiș, Pr. Claudiu Ciascai, Pr. Florin Bălan, slujitori ai Catedralei, diaconi.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei, dirijat de Arhid. Ionuț Pleș, iar la priceasnă a cântat Arhid. Ionuț Pleș împreună cu tinerii din Grupul Asociației Tinerilor Ortodocși din cadrul Catedralei Maramureșene (ATOCEM).

Cuvânt de învățătură

Părintele Profesor Mihai Himcinschi a fost cel care a rostit cuvântul de învățătură despre Evanghelia duminicii, a tămăduirii femeii gârbove.
„Mesajul Sfintei Evanghelii de astăzi, din Capitolul 13 al Sfântului Evanghelist Luca, ne descrie modul în care Mântuitorul Iisus Hristos, aflându-se într-o sinagogă și propovăduind Evanghelia, Legea cea nouă, vestea cea nouă, poporului său Israel, vindecă o femeie gârbovită, a spus Părintele Prof. Univ. Dr. Mihai Himcinschi. Această minune creează o reac­­ție și mai marele sinagogii ceartă poporul, spunând că aveți atâtea zile la dispoziție, nu în ziua sâmbetei să faceți minuni. Este foarte important să înțelegem din această minune că Mântuitorul a venit în lume să dezlege neputințele noastre.”

Distincție pentru Pr. Prof. Univ. Dr. Mihai Himcinschi

În semn de înaltă apreciere și prețuire pentru activitatea teologică și academică, pentru contribuția adusă la bunul mers al învățământului teologic ortodox și pentru aten­ția și dragostea cu care a răspuns, de fiecare dată, invitației Chiriarhului locului și Departamentului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din Baia Mare de a fi prezent în mijlocul studenților și credincioșilor băimăreni, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin i-a înmânat Părintelui Pr. Prof. Univ. Dr. Mihai Himcinschi una dintre cele mai înalte distincții care se oferă de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.