Condamnat pentru trafic de droguri, depus în penitenciar

0
51

În 15 februarie, poliţiş­tii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Baia Mare, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate.
Pe numele acestuia, Tribunalul Maramureş a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 4 luni şi 80 de zile închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Băimăreanul a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Baia Mare, în vederea executării pedepsei.

Identificaţi şi arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii din Şomcuta Mare au identificat şi reţinut trei bărbaţi, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea unei tâlhării calificate pe raza oraşului.
Fapta a fost sesizată vineri, 15 februarie. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani, au abordat un alt bărbat, din oraş, şi s-au oferit să-i monteze un sistem pluvial la acoperişul imobilului, pentru care au solicitat suma de 500 lei.
Bărbatul a acceptat, dar, deoarece pe parcurs au apărut discuţii referitoare la contravaloarea lucrării, acesta a vrut să renunţe la lucrare, le-a oferit suma solicitată iniţial şi le-a cerut să plece. Însă cei trei clujeni l-au urmărit în locuinţă şi l-au deposedat prin acte de violenţă de suma de 3.300 lei, iar apoi au fugit de la faţa locului cu un autoturism despre care nu au putut fi oferite indicii.
Cooperarea poliţiştilor din Şomcuta Mare cu cei din judeţul Sălaj a dus la depistarea celor trei, în trafic, pe raza municipiului Zalău.
Suma de 3.050 lei, găsită asupra lor, a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. În urma probatoriului administrat, cei trei bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei, care a dispus arestarea lor preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei.

Furturi soluţionate de poliţişti în Baia Sprie

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din Baia Sprie au dus la identificarea unui tânăr, de 25 de ani, din oraş, bănuit de sustragerea mai multor bunuri din anexe gospodăreşti. Infracţiunile au fost sesizate poliţiei săptămâna trecută.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că tânărul ar fi pătruns prin efracţie, într-o anexă gospodărească şi într-un ga­raj, de unde ar fi sustras aparate din domeniul construcţiilor. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 3.500 lei. 90% din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate iar în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.